A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején hogyan képzeltétek el a mostani világot?
Akár ami az emberek mentalitását vagy ami még a technológiát illeti.
De jöhet bármi.
Amit leírtatok, abból jó pár dolog létezik.
Pl a felhajtható ágy nyugaton volt már 50 évvel ezelőtt is. :)
Okos tükör már van amit akár hanggal vagy mozdulatokkal vezérelhetsz és gyakorlatilag bármit megjelenít akár videót is lejátszik. Sőt, házilag sem nagy történet elkészíteni ha valakinek van egy kis mérnöki affinitása és alapfokon képes kódolni.
Klimatizált okos ruha szintén létezik már, igaz a hűtés tekintetében kompromisszumokkal.
A robotizáció is már számos területen megvalósult. A gyártás területen ez az ipar 3.0 alkalmával ment végbe. Ezt már meg is haladtuk, hiszen jelenleg már az ipar 4.0 forradalma zajlik... A mezőgazdaságban, haditechnikában szintén megjelent már a robotizáció. Jelenleg a hétköznapi civil életben is fellelhetők ezek a technológiák, gondoljunk csak az önműködő fűnyíróra és porszívóra, vagy akár az önvezető járművekre.
Arról, hogy mit gondoltam az elkövetkezendő évtizedekről akár a 90-es évek elején, hogy ebből mi az ami megvalósult, mi az ami másképp valósult meg, és mi az amire egyáltalán nem számítottam arról oldalakat tudnék írni, beleértve a különféle technológiákat, informatikát, energia szektort, orvostudományt, környezetvédelmet, oktatást, űrkutatást, mezőgazdaságot, politikai folyamatokat stb.
Összességében optimistább kép élt bennem ahhoz képest ahol jelenleg tartunk. Főképp a társadalmi, világgazdasági és politikai folyamatok tekintetében értek a legnagyobb meglepetések. Technológiailag nagyjából akár tarthatnánk is ott amit korábban elképzeltem, ha a fentebb említett folyamatok észszerűbben alakulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!