A gyerekes anyák miért olyan idegesek? Boltban, tömegközlekedésen, utcán rászól a gyerekre, ne csináld ezt-azt, állj ide/hagyd abba/elég volt stb. Miért van erre szükség?
Gyakran látom, ahogy ma is a sorban álltak és a kislány kb. 7-8 éves lehetett szépen állt a kosár mellett de levette az egyik termék cimkéjét (a matricát), és rögtön jött az anyja hogy "most ezt meg csináltad, most ez mire volt jó?!! stb."
Múltkor a metróban látom, hogy "Ülj MÁR nyugodtan!! Maradj már.. " stb.
Frusztrált anyuka, frusztrált gyerek.
Nyugodt anyuka, nyugodt gyerek.
És a nyugodt gyerekre rá sem kell szólni.
Vagy csak nem úgy, és nem annyit mint egy frusztrált gyerekre.
Ha nem szólt volna rá, akkor gondolom az lenne a baj. Mert arra is megy a panaszkodás; a mai gyerekeket nem neveli rendesen az anyjuk, mindig csak gügyög neki, és türelmesen kunyerál, hogy legyen végre jó a gyerek, bezzeg a régi szép időkben ha a gyerek nem viselkedett rendesen, piszkálta a boltban az árut, vagy nem tudott megülni a helyén tömegközlekedésen, akkor kapott egy nyaklevest, és meg volt oldva a dolog.
Az anyákkal kb mindig ez van; vagy túl sokat törődnek a gyerekekkel, és az a baj, vagy túl keveset, és az a baj, vagy túl szigorúak, és az a baj, vagy túl gyengédek, és az a baj, vagy ha túl sokat beszél a gyerekről, az a baj, ha túl keveset, akkor az a baj, bla bla. Míg ha az apa egyszer bepelenkázza kérés nélkül a saját gyerekét, vagy egyedül elviszi sétálni, akkor mindenki bepisál a csodálattól.😅
A megoldás hogy legyen gyereked, aztán azzal úgy bánsz ahogy akarsz.
Amiket a kérdésben felsoroltál azok pont olyanok amikért a nem gyerekének reklamálni szoktak. "Kepzeld az anyja ra se szolt a gyerekre a buszon"
Az elado nem biztos hogy vissza tudja ragasztani a cimkét. Innentol kezdve az árut nem biztos hogy el lehet adni. Mar hallom a mondatot "Képzeld szedegette a cimkét a gyerek és az anyja rá se szólt" Neked meg az a bajod hogy raszolt?
Nekem is sokszor eszembe jut hogy én se biztos hogy jobban csinálnám. Mert amikor nonstop figyelni kell valakire akkor elszakad a cérna. Sok függ attól is hogy mennyi szabadideje van a szülőnek. Mert sajnos sokszor a pár egyik tagja kibújik a gyereknevelés alól akkor is ha családban élnek. Nem általánosítás, de nagyon sok ilyen is van.
Én már csak ritkán itelkezek ha ilyet látok. Akkor ha pl agresszívak, tehát félelmet keltenek a gyerekben, vagy pl ha teljesen leszarják hogy a gyerek megrongál valamit.
Fáradtak, kimerültek, nincs nagymamai segítség, mert a mostani anyák többsége 38-40 évesen szült, a nagymama 70 +osan nem tud segíteni, mert beteg, idős, ő maga is segítségre szorul.
Ha fiatalabb korban szültek volna és lenne több segítség, akkor más lenne a helyzet. De ez csak egyik ok.
A másik, hogy az apuka se nagyon tudja támogatni őket a jelenlétével, mert egész nap dolgozik, hogy valahogy lakást tudjanak venni.
#39 "ennek ellenére", minek ellenére?
Hogy viselkedtem a gyerekeimmel? Nevettem őket? Igen, rájuk szóltam, és szólok most is, ha olyat csinálnak, amit nem szabad, különben mégis honnan tudnák? Egyébként meg már válaszoltam a kérdésre korábban, szóval nem igazán értem a számonkérést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!