A gyerekes anyák miért olyan idegesek? Boltban, tömegközlekedésen, utcán rászól a gyerekre, ne csináld ezt-azt, állj ide/hagyd abba/elég volt stb. Miért van erre szükség?
Gyakran látom, ahogy ma is a sorban álltak és a kislány kb. 7-8 éves lehetett szépen állt a kosár mellett de levette az egyik termék cimkéjét (a matricát), és rögtön jött az anyja hogy "most ezt meg csináltad, most ez mire volt jó?!! stb."
Múltkor a metróban látom, hogy "Ülj MÁR nyugodtan!! Maradj már.. " stb.
7, 10 - de bizony van, 3 is. SOHA nem kellett az utcán cirkuszolni velük, mert tudtak viselkedni ! Amit otthon tanítottam meg nekik. Gondolom se gyereketek, se elképzelésetek nincs a nevelésről.
11-Kérdező ,azért ilyen idegbajosak a gyerekeikkel, mert nem foglalkoznak vele otthon, nem nevelik, ezért kénytelenek ráförmedni az utcán, ha a gyerek valamit nem ugy csinál , ahogy kellene. És azért ingerültek, meg durvák, mert kínos nekik , hogy a nem is kicsi gyerekük képtelen pl. viselkedni. Vagy előre feszkóznak azon,hogy miféle hül.yeséget fog a gyerek tenni a következő percben.
13
A te gyereked a dac korszakot sem ment át, ugye? Még a végén el is hiszem.
Tudtam , hogy a sok nevelni nem tudó kretén lepontoz, de hogy ennyien vagytok, azt nem gondoltam..
Igen, 14, ha NEVELED, akkor a dackorszak is elviselhető kategória.
Nem kell TV, számítógép elé ültetni, nem kell mobilt adni a kezébe. Foglalkozni kellene velük.
Szerintem ez egy összetett kérdés. Közvetlen oka valószínűleg, hogy a szülő ott és akkor stresszben van. Ha jobban lenne, a gyerekével is kedvesebb lenne.
Másrészt sok szülő azt hallotta, hogy gyereket verni ciki, kiabálni vele is hosszú távon romboló, a büntetés-jutalmazás meg nem vált be vagy arról is azt hallotta, hogy árt. Nade azt, hogy akkor milyen eszközöket javasol a modern pszichológia, sokkal kevesebben tudják. Csak az terjed, hogy hogyan ne. Ebből sokszor nem nevelés lesz, majd ideges veszekedés.
Amit még látni vélek, hogy sokan szükségtelen fokban beleszólnak a gyerekük viselkedésébe. Nem hagyják hibázni egyrészt, és így túl sokszor kell utasítgatniuk is.
"de levette az egyik termék cimkéjét (a matricát)"
Konkrétan ez a felhozott példa egy igencsak kellemetlen vandalizmusról szól, és igenis egyértelműen a gyerek tudtára kell adni, hogy amit csinált, az teljességgel elfogadhatatlan, mert a címkének fontos funkciója van.
Egy értékes áruval tele üzletben viselkednie kell egy kiskorúnak is, tehát teljesen jogos volt a szülő reakciója. Mikor máskor fogja a gyerek elsajátítani a társadalmi együttélés szabályait?
"Mondjuk mert évek óta nem pihenhetnek, nincs egy szabad dèlutánuk, bocsánat inkább órájuk. Este nem tudnak leülni megnézni egy jó filmet mert mire a gyerek elalszik addigra ők is csak az ágyban tudnak bedőlni. Ez azért kicsit fusztráló lehet."
És a gyereket a gólya vitte nekik?
Nagyon sok önuralom és türelem kell a gyerekneveléshez. És ez is egy tanulási folyamat.
Mondjuk legjobban azt nem értem, amikor a plázában délután 3 kor shoppingoló család regulázza az ordítozó szerencsétlen gyereket, akinek már rég a délutáni szundiban nyugalomban volna a helye, és nem értik miért hisztis.
Hát mert nem bírja idegekkel az egyik boltból ki, másikba be című túrát.
Szegény gyerekek. Ha értenék a szülők hogy a hiszti általában azért van, mert nem veszik emberszámba a gyerek szükségleteit.
Egy kisgyereknek semmi másra nincs szüksége, csak megértő, terelgető, nyugalmas közegre.
Azokat a gyerekeket legalább nevelik nem csak nőnek mint gomba.
Tudod ha kiskorában meg van nevelve egy gyerek akkor késöbb tud viselkedni boltban vagy bárhol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!