Csak nekem tűnt fel, hogy sokkal agresszívabbak a mai gyerekek/fiatalok, mint 15-20 évvel ezelőtt?
15 év alatti fiatalokra gondolok, mikor ezt állítom. Kerékpárral és rollerrel közlekedem a munkahelyemre oda-vissza és menet közben rendszeresen látok anyukákat a 8-10 éves gyerekükkel és a gyerek nagyon csúnyán beszél az anyjával. Facebookon is rendszeresen látok halálesetes hír alatt olyan embereket, akik olyanokat írnak, hogy "haha", mosolygós arc stb.., a profilját megnázve pedig csak 12-13 éves gyerek. Olyat is gyakran látok az utam során, hogy egymást pofozzák poénból.
Mi van a mai gyerekekkel? Amikor én voltam gyerek, tiszteltük a felnőtteket meg meg nem basztattuk egymást poénból. Ha volt egy barátunk, nem bántottuk fizikailag, mondván az csak poén, csak játszottunk botokkal. 28F
Nem csak neked tűnt fel, - kapják a "mintát" rendesen, minden irányból.
Reklámok, szolgáltatói zaklatás, iskolai érdekérvényesítés módszerei, szülői nemtörődömség, internet... Optimálisak a feltételek ahhoz, hogy bárkiből idő előtt állat lehessen...
4.
Szerintem sincs annyi verekedés.
Szájkarate van, de verekedés nincs.
Bocs, hogy beleszólok a nagy vitába meg a minuszolásba: Nekem volt egy legjobb haverom, kinyitottuk a tankönyvet és minden embert ábrázoló képre szarvat rajzolunk. Rohadt vicces volt. A tüdőnket majd' kiköptük a nevetéstől. Most azt látom, hogy egymás bokáját rugdossák, meg lökdösik egymást pofozzák egymást. Egyébként X. kerületi vagyok és a IX. kerületet érintem a munka útján.
#5 Kifejted mi a véleményed?
#6 a mostani diákok is pont ezt csinálják, de ha visszanézel 50 évet akkor ott elég általános volt a sulis verekedés.
Mondjuk amíg valaki elő nem húz egy statisztikát erről addig csak elbeszélünk egymás mellett, mert én így tapasztalom, te meg máshogy tehát egyetértés sosem lesz. Szóval én a saját részemről lezárom ezt a vitát mert értelmetlen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!