Miért gondolják, hogy régen jobb volt?
Konkrétan arra gondolok amikor facebookra felkerül egy poszt régi 90-es évek beli tárgyakról, játékokról, és mindenki el van tőle halva, hogy mennyivel jobb volt mint most. Szerintem nem volt jobb. Most sokkal szélesebb a látókör, sokkal okosabbak a fiatalok, mint akkor voltak amikor én voltam gyerek. Ráadásul ugyanazokat a dolgokat is meg tudják élni és meg is élik amiket én akkor, csak még millió mást is.
Ez simán csak netto irigység a bezzegrégen emberektől?
Nem volt jobb, egyszerűbb volt.
Magasabban van az ingerküszöb, a, mi 30asok vagyunk, de már minket is jobban érdekelt a play station, mint a fára mászás.
Ilyet csak azok mondanak, akik akkor voltak gyerekek, mikor még tv se volt.
Ellenben a buta embereknek könnyebb élete volt.
Ha alkoholista volt, akkor sem halt éhen a család.
Ma nem igen maradnak meg alkoholista szülők mellett a párok, kert drága a piálás.
Így kevesebb, gyerek nő fel alkoholista szülő mellett.
"mi 30asok vagyunk, de már minket is jobban érdekelt a play station, mint a fára mászás.
Ilyet csak azok mondanak, akik akkor voltak gyerekek, mikor még tv se volt."
1990-ben születtem és képzeld, volt tv, de mi sokat másztunk fára.
12-es, akkor ezt az egyszerűséget sírják vissza?
Pl a szomszéd is volt hogy jól felöntött a garatra és félholtra verte a feleségét meg a két gyerekét, mégsem lett semmi következménye...
10-es, a Jágvarázs második része szerintem szuper volt, a kettő együtt egy egész számomra.
A menedzser szót egy mai kisiskolás simán érti, de lehet, az imázst is. És akkor mi van, ha nem érti? Tanul valamit végre.
Láttad a Coco-t? Az Énekelj-t? Az Encanto-t? Vagy a Miraculous sorozatot? Mind szuper rajzfilmek. De nosztalgikus megfontolásokból az örök kedvencem azért az Oroszlánkirály marad persze meg a hupikék törpikék :)
Mi is játszottunk kint, de bizony nem egész nap, hanem sailor moont és dragon ballt néztünk, és már akkor is voltak, kezdetleges pc játékok, így olyan, 10 évesen ez már sokkal izgalmasabb volt, mint fára mászni.
Inkább az a gáz, hogy a mai 10 évesek már instáznak, és olyan agyhalottsággal töltik az idejüket, mint a felnőttek.
Most komolyan azért lett volna jobb a 90-es években élni, mert lehetett fára mászni? Azért ez elég gyenge érv. A mai gyerekek is ugyanúgy játszanak kint, persze vannak szülők, akik odanyomják a kezükbe az iPadet/telefont/beültetik a tv elé oszt jóvan, de azért nem ez a jellemző. A környezetemben is mindenki jár játszótérre a gyerekekkel, nővérem gyerekei nem is nyúlnak tablethez, telefonhoz és a többi ismerősöm se engedi a gyerekeknek, a kellően értelmes szülőknek nem szokása. Szóval ez totál nevelés kérdése, ettől még szerintem sokkal jobb ma élni, mint a 90-es években lehetett (én 96-ban születtem, de nem mennék vissza a kommunista/rendszerváltás utáni válságos időkbe).
Persze minden kornak megvannak az előnyei hátrányai🤷🏼♀️
Ja és talán nem az a legjobb szó, hogy a mostani fiatalok “okosabbak”, de sokkal tájékozottabbak. Olyan témákhoz tudnak hozzászólni 11-13 éves unokatesóim, hogy csak pislogok, az ő korukban hozzám nem jutottak el ilyen témák, ez mondjuk előnye a tiktoknak meg társainak.
Azokat még nem láttam, amiket írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!