Ez pszichopata jellemvonás?
Egy ember, aki tökéletesen el van magában, abszolút nem hiányzik neki senki. Lefoglalják a tanulmányai, a pénzügyi tervei, a filozofálás stb.
De amikor szüksége van valamire, amihez kell egy másik ember, vagy segítség kell, akkor vérprofi módon meg tudja magának nyerni a másikat, aki azt teszi, amit mondd.
Tehát, ha kell, akkor úgymondd "használja" az embereket, de egyébként abszolút nincs szüksége rájuk.
Ne akarj már állandóan diagnosztizálni valakit... Ez a sokadik ilyen kérdés.
Ha érdekel a pszichológia, tanulj tovább, de akkor se az ismerőseidet kezelgesd, nulla tudással meg főleg ne alkoss orvosi diagnózist emberekről.
intelligens.
tudatosan irányítja az életét.
De basszus, mindenki ilyen :D Mikor te mondjuk azért töltesz időt a barátoddal, mert szereted, és jobb lesz a hangulatod, miután együtt voltatok x órán át, abból te profitálsz. Még abból is te profitálsz, ha "önzetlenül" segítesz neki pl. lakást festeni. Örülsz annak, hogy hasznos voltál egy olyan embernek, akit nagyon szeretsz. Ha tényleg önzetlen lenne a segítség, akkor egy ellenségednek, vagy idegennek segítenél - de nekik ugye nem szoktunk. Mert az egyetlen motivációnk, hogy mennyire kedveljük a másikat.
Nekem mondjuk az a másikból kinyert előnyöm, hogy havi kétszer eltöltök vele 4-4 órát, és jól kibeszélgetem magam valakivel, a kérdésben megfogalmazott ember meg időnként kér valakitől szívességet. Szerintem ugyanúgy önzőek vagyunk mind, csak az intenzitása és a megjelenése változó az önzőségünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!