Titeket is szoktak mereven bámulni a zebra túloldalán állók?
Én nem is értem, egy viszonylag jó környéken is amikor a zebránál állok, az úttest túloldalán várakozók sokszor rendületlenül bámulják a velük szemben állókat, pedig ezek az emberek más szempontból udvariasnak tűnnek, mégis..mondjuk rajtam ráadásul nem is nagyon van semmi feltűnő és tök átlagos kinézetem van, mégis sokszor ezek annyira belefeledkeznek a mások bámulásába, hogy észre se vennék hogy már zöld a lámpa ha a "célpontjuk" nem lépne le a járdáról. 😂
Ráadásul azonos neműeket is gyakran bámulnak valószínűleg teljesen ok nélkül, szerintetek ez nem bunkó viselkedés?
12: te a fent leírtak közül pont az emberekre bámulást tartod a legnormálisabbnak? :D Szerintem meg inkább pont az festhet a legdebilebben, mintha olyankor nem is tudná az ember hogy mennyire udvariatlanság.
Amúgy nem a szimpla a nézésre gondoltam és ne érts félre, szerintem nyilván kell is az embernek hogy beazonosítsa a környezetében a dolgokat, hanem hogy sokszor tényleg, az egyébként normálisnak tűnő járókelő kezd el az én szememben ilyenkor debilnek tűnni aki ha törik, ha szakad, nem veszi le a másik járókelőről a tekintetét mert a közlekedési lámpa bezony unalmasabbnak tűnik. Jó, tudom, szerencsére nem mindenki ilyen, de tény hogy fura és szerintem bunkóság amikor valaki ilyen mereven bámul, legalábbis Pesten ahol bőven lenne mást is nézni.
Mondjuk azt tényleg nem nézheti hogy én miért nézem, ha én csak egy pillanatra nézek feléje és pont elkapom a pillantását, és ez amikor már többször megismétlődik, akko azért szerintem már egyértelmű lehet, legalábbis én így gondolom...
Szóval bámultok másokat, aztán csodálkoztok, hogy ezért bámulnak titeket, de megpróbáljátok megmagyarázni, hogy ez tök gyakori jelenség...
Nem, továbbra sem gyakori.
15: bocsi, de te szerintem valahol elvesztetted a fonalat. :D én nem bámulok senkit, de a fenti példánál maradva amikor mondjuk megállok a zebránál és ránézek a telefonomra, azután a lámpára, majd körbenézek a túloldalra, felmérve hogy hol állnak a járókelők, merre tudom majd kikerülni őket. Aki akkor rámnéz, nem foglalkozok vele, hiszen lehet hogy épp ő is csak egy pillanatra körbenézett pont ugyanakkor. A második hasonló gyors körbepillantásomnál ha ugyanaz az illető még mindig rám szegezi a tekintetét, akkor igen, az már elég ritka egybeesés lenne, emberünk ez esetben már nagy valószínűséggel a bámulós debil. :D Én persze elfordítom a tekintetem, de láss csodát, ha mondjuk harmadszorra már én is kíváncsiságból csak megnézem hogy még mindig az én szemembe bámul-e, nahát, még mindig! :D
Na, a dióhéjban leírt kérdésemet így fejtettem ki neked 15-ös, így talán egyértelműbb hogy milyen helyzetekre gondoltam. :)
Vannak ilyenek, most nem tudnám megmondani hogy szerintem mennyire gyakori, de inkább változó, valamikor napokig nem veszek észre ilyet senkin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!