Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miben találjátok meg a hétközn...

Miben találjátok meg a hétköznap örömeit?

Figyelt kérdés

Nem a sablon válaszok érdekelnek, mint mikor egy elfásult agy durrogtatja a rég bejáratott strófákat, melyeknek alapja igazából csak a másoknak történő megfelelési kényszer. Például, ha valaki azért akar gazdag lenni, hogy legyen szép háza, amire mások irigykedve felnézhetnek. Vagy azért akar egy új kocsit magának, hogy villogjon vele mások előtt. Engem a zsigeri öröm érdekel. Az, amit nem képmutatásból csinálsz, ami nem megjátszott, amivel senkinek semmit nem akarsz bizonyítani, egyszerűen csak azért csinálod, mert neked személyesen jól esik, és akkor is jól esik, ha senki nem látja, vagy ha ezzel semmiféle előremutató dolgot nem teszel. Írok pár példát, ami számomra okoz örömöt:

- Naplementében sétálgatni egy vízparton mezítláb, ritmusra lépkedek, egyik lábam a vízben, egyik a parton, végtelenül stimuláló. Le-lenyúlni 1-1 kavicsért, kacsázni vele, a lábammal túrni az iszapot, stb.

- Sétálni egy erdőben, és a létező összes növényt megszagolni.

- Fetrengeni a puha fűben.

- 100%-os elmélyedéssel enni. De úgy, hogy minden mást kizársz, még a szemedet is becsukod, kikapcsolod a külvilágot, és csak az ízre koncentrálsz, maximum a fejedet ringatod a rágás irányába, hogy maximalizáld az élményt.

Stb, van még csomó minden, ami a lelket és a testet is stimulálja, és számomra olyan boldogsághormont termel, ami szétárad a hátamba, a végtagjaimba, és elmondhatatlanul jó érzés. De most kifejezetten azokról írtam, ami vagy ingyen, vagy minimális pénzbefektetéssel (evés) kivitelezhető. Kíváncsi lennék, ki miben találja meg ezeket az impulzusokat?

2023. aug. 29. 15:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es, ezt is meg tudom érteni abszolút. Az éjszakai fények, a zene, a suhanás. Igaz, én ezt jobban szeretem rollerral. Autóba mindig ott van bennem a félsz, hogy elkalandozok, és balesetet okozok. Éjszaka rollerezni Budapest neonfényes bringautcáin, Óbudán a III kerületbe, vagy az V kerületben Pesten, közbe szól a City pop, az valami egészen pezsgető.
2023. aug. 29. 17:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Olvasás, netezés, utazás, csak nézek ki a fejemből, az egyedüllét.
2023. aug. 29. 18:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az alvásban.
2023. aug. 29. 21:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Remélem azért, hogy ezekben a válaszokban VALÓBAN zsigeri örömét leli az ember. Azt az igazi, pezsgető endorfinos örömöt, amikor libabőrös leszel. Mert persze, én is netezgetek, meg alszok, meg ilyesmi, de ezek inkább afféle időeltöltős tevékenységek, amiket azért csinálok, hogy teljen a nap, nem azért, mert libabőrös leszek tőle. Én elsősorban a valódi extázisra gondolok. Persze, lehet hogy valaki a fejéből kinézéstől kap extázist, attól futkos fel-alá a hátán az a bizonyos villám ami egész testes libabőrt ad, de ha ez így van, akkor valahol irígylésre méltó egy ilyen agy. Mert az bárhol, bármikor, akár egy teljesen üres sötét tömlöcben is boldogan elvan.
2023. aug. 29. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:

- Planktonozás

- Kertészkedés az udvaron és az akváriumban

- League of legends

- Macskázás

2023. aug. 30. 15:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Ha a "sima" örömöket nézzük:

esti olvasás, sorozatnézés, kedvenc tusfürdőm illata, kedvenc zenék, kellemes illatok.

A libabőrös örömök pedig:

amikor egy kutya látványosan örül nekem, ölelések bizonyos emberektől, őszinte dicséret, kedvenc csokim és kávém, valamint, amikor meghallom a kedvenc zenéim a rádióból.

2023. szept. 4. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!