Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miben találjátok meg a hétközn...

Miben találjátok meg a hétköznap örömeit?

Figyelt kérdés

Nem a sablon válaszok érdekelnek, mint mikor egy elfásult agy durrogtatja a rég bejáratott strófákat, melyeknek alapja igazából csak a másoknak történő megfelelési kényszer. Például, ha valaki azért akar gazdag lenni, hogy legyen szép háza, amire mások irigykedve felnézhetnek. Vagy azért akar egy új kocsit magának, hogy villogjon vele mások előtt. Engem a zsigeri öröm érdekel. Az, amit nem képmutatásból csinálsz, ami nem megjátszott, amivel senkinek semmit nem akarsz bizonyítani, egyszerűen csak azért csinálod, mert neked személyesen jól esik, és akkor is jól esik, ha senki nem látja, vagy ha ezzel semmiféle előremutató dolgot nem teszel. Írok pár példát, ami számomra okoz örömöt:

- Naplementében sétálgatni egy vízparton mezítláb, ritmusra lépkedek, egyik lábam a vízben, egyik a parton, végtelenül stimuláló. Le-lenyúlni 1-1 kavicsért, kacsázni vele, a lábammal túrni az iszapot, stb.

- Sétálni egy erdőben, és a létező összes növényt megszagolni.

- Fetrengeni a puha fűben.

- 100%-os elmélyedéssel enni. De úgy, hogy minden mást kizársz, még a szemedet is becsukod, kikapcsolod a külvilágot, és csak az ízre koncentrálsz, maximum a fejedet ringatod a rágás irányába, hogy maximalizáld az élményt.

Stb, van még csomó minden, ami a lelket és a testet is stimulálja, és számomra olyan boldogsághormont termel, ami szétárad a hátamba, a végtagjaimba, és elmondhatatlanul jó érzés. De most kifejezetten azokról írtam, ami vagy ingyen, vagy minimális pénzbefektetéssel (evés) kivitelezhető. Kíváncsi lennék, ki miben találja meg ezeket az impulzusokat?

2023. aug. 29. 15:07
1 2
 1/16 Metionin ***** válasza:
89%
Sport, zene, olvasás. És az evés is, igen. Meg a túrázás.
2023. aug. 29. 15:09
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Hát az enyém ˝kicsit˝ eltér a tiedtől, de azért leírom. :)

Én minden este kb 10kor befekszem az ágyamba, felnyitoma a laptopom, kiválasztok egy jó podcastet és közben gyakorit olvasok. Nem tudom miért de engem ez teljesen ki tud kapcsolni.

Reggel felkelek és egésznap ez motivál, hogy este majd milyen jó lesz.

17F

2023. aug. 29. 15:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha séta közben macskával találkozom és esetleg meg is tudom simogatni, ha látok néhány csigát, dongót, pillangót, vagy csak pár szép virágot. Ha látok valahol egy szélforgót vagy szappanbuborékot, érzek egy kellemes, édes illatot, kapok egy süteményt, vagy kedves becenéven szólítanak.
2023. aug. 29. 15:18
 4/16 Metionin ***** válasza:
90%
2. Én dettó így vagyok az elalvás előtti olvasással, úgy várom egész nap, mint valami ajándékot.
2023. aug. 29. 15:19
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szinte minden örömet okoz. Napi egy két séta a kutyával, sikeres sudoku fejtés, egy jó film, fájdalom mentes nap. Stb stb. Üdv: egy leszázalékolt, 2. rákkal küzdő 53 éves férfi.
2023. aug. 29. 15:25
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kertészkedés, barkácsolás.
2023. aug. 29. 15:26
 7/16 anonim ***** válasza:
83%
Engem a levelibékák tesznek mindig nagyon boldoggá, imádok hátul állni a kertben a málnásnál és keresgélni őket, nézegetni ahogy ülnek, annyira jópofák... :D
2023. aug. 29. 15:52
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Kinézek egy jó esti filmet, vagy ha hétvége van, egy jó meccset. :)

Napközben élvezem a természet csodáit, az a típus vagyok, aki mindenben lát valami szépet. :)

2023. aug. 29. 15:54
 9/16 A kérdező kommentje:

5-ös, ezzel az életfelfogással seggberugdosod majd a rákot, kitartás!

7-es, a békákat én is szeretem :D Valamiért elképesztően aranyos lényeknek gondolom őket.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat egyébként! Jöhetnek még!

2023. aug. 29. 16:06
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az autózás adja a hétköznapi örömöket. Autós ételfutár vagyok, az autóm munkaeszköz, szóval nem igazán jelent plusz kiadást, ha egy jót megyek vele. Max a fogyasztása lesz kicsit több. Lényegében a kellemest a hasznossal esete. A nap fénypontja nekem mindig az éjszaka, amikor kiürülnek az utak. Olyankor csak eurobeat szólhat az autóban, és szinte csak a budai hegyekbe fogadok el címet. :) Hazafelé is megvan a kedvenc kézifékezős helyem. Nem önmagában a sebesség okoz örömet, hanem a kanyarvadászat. És azt szeretem, ha senki nem látja mit csinálok, nem szeretek menőzni, az autóm sem feltűnő.
2023. aug. 29. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!