Nagyon rosszul esett, hogy ezt mondta vagy túlreagálom?
Nagyim háza már elég idős látszik is rajta hogy öreg. Faablakok vannak bent, a vakolata néhol már lehullott és a tető sem mai darab. De a mama nagyon szereti és nem engedi felújítatni, mindig azt mondja, ha vele valami történik akkor hozzányúlhatunk, addig nem.
A kerítése is végig orgonabokorral van benőve.
Tegnap nála voltam és jött a postafutár, mama megkért vegyem át a csomagot és a férfi megszólalt, hogy ő azt hitte ezt a házat nem is lakják. Gondolom arra értette hogy ahogy a ház kinéz. Nagyon szomorú vagyok, mamának ezt nem is említettem.
Túlreagálom?
Nem láttam a házat, így nem tudok rá mit mondani.
De ha én 70-80 éves lennék, én se akarnék egy akkora felfordulást, mint ami egy házfelújítással jár. Amit a postás mondott, azt meg nem kell túlgondolni.
4, Nem is csak a felfordulás feltétlen. Barátnőm nagyija volt ilyen, mert ők még a házon mindent a két kezükkel építettek a (rég elhunyt) papával... ott szó szerint minden téglának érzelmi értéke volt a számára.
A család ott erőszakoskodott, belül picit korszerűsítettek (muszáj volt, ott már az egészségével játszott a néni), de onnantól a mama idegenkedett a saját otthonától.
Ha valami veszélyes vagy egészségtelen, azt meg kell újítani.
Ha esztétikailag kellene felújítani vagy a régi, de működőt korszerűsíteni, az magánügy.
Vagy mondjuk esetleg azért mondta, mert ahhoz a házhoz nem szállított korábban?
Eléggé túlreagálod, a saját gondolataidat vetítetted ki részben inkább. Nyilván te is látod, hogy milyen állapotban van a ház, de szerintem esztétikailag mindegy is, ha a nagyidnak az a kívánsága, hogy maradjon olyan, amilyen. Mások nem tudják miért olyan, felesleges ezt magadra venned, az emberek nem gondolatolvasók, de nem is kell tudniuk mindent, ez egy privát ügy, semmi közük hozzá. Ha viszont funkcionálisan van gond a házzal és veszélyes a mamádra nézve, akkor az más, de az meg a szüleid dolga és ők megoldják, szintén nem a te gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!