Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan mászhatnék ki ebből a...

Hogyan mászhatnék ki ebből a mély gödörből?

Figyelt kérdés

Lehet azért kerültem ilyen mélyre, mert ahogy letiltott a volt párom, onnantól kezdve végleg elvesztettem a legutolsó embert, és olyannyira hozzászoktam a magány állapotához, hogy nem tudok mást elképzelni.

Lehet azért sem tudok lépni, mert végtelenül hatalmas feladatnak tűnik kialakítani és felépíteni, felújítani mindent, amit eddig kellett volna. Barátokat szerezni, kapcsolat, családi kapcsolat javítás, munka által pénzszerzés, de azt sem akarom, mert gyárban nem akarok dolgozni, nyelvtanulás, érettségi javítás, egyetem, a legelső élményem àtélése, ami nyaralás vagy kirándulás, stb. Mindezeket lassan 26 éves létemre kéne elkezdeni. Amire rátesz az állandó félelem, az ország helyzete. Mit tehetnék? Hogyan javulhatnék? Mi legyen az első lépés?

2023. aug. 26. 00:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Konkretizálni amiket szeretnél elérni minél pontosabban

Elég ha csak kiírod magadbol

De tudatositani a képeket amikor eléred.

Aztán apránkent tenni értuk minden nap egy kicsit

Nekem barát/barátok család jelentené a legtöbbet, egy lelki stabilizálódást aztán jönne a többi.(persze nem zülledékek)

De másnak nem tudom mi lenne egy belső alap, egyensúly, amire épithetne.

De ha em lelkileg lennék rendben utana már reményeket kezdenék látni hinni magamban felállni.

Ezek nélkül meg gyakorta a kényszer visz rá arra hogy tenni kell

2023. aug. 26. 00:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hobbikat írj össze, amelyeket szívesen csinálnál. Ha nincs, akkor gondolkodj tevékenységeken, amelyeket szívesen próbálnál ki, kress a témában fórumokat, csoportokat, beszélgess kötetlenül (nem rágörcsölve hogy barátokat szeretnél)

Pályaválasztási tanácsadó: lehet találnál olyan szakmát, amelyet hivatásként végezhetsz és nagyon szereted.

Van most az ingyenes szakmatanulási lehetőség, hátha az is segíthet.

[link]

Amit felettem írtak: koncentrálj a céljaidra és minden nap tegyél érte.

Ne arra gondolj: mi az amit NEM szeretnél, hanem arra hogy mit IGEN.

Pályaválasztási tanácsadótól kezdve ragadj meg minden lehetőséget.

Barátok keresése: Nézd meg a helyi művelődési/közösségi/kultúrházat, hátha vannak programok, melyek érdekelnek, vagy érdeklődéstől függetlenül járj bármire ami megfog.

2023. aug. 26. 04:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ország helyzete miatt aggódj a legkevésbé. Kevesebb mérgező médiát nézz. (akik szerint minden rossz az országban)
2023. aug. 26. 06:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd kihevered, kezdj el magaddal, ismerosokkel, csaladdal foglalkozni, talalj vmi hobbit. Amig nincs meg a sulid sajna csak ilyen szar melok lesznek, de lega lefoglal. Az orszag helyzetet meg szard le.. magaddal torodj
2023. aug. 26. 07:06
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
26 evesen még nem voltal nyaralni meg kirandulni? Az igen...
2023. aug. 26. 07:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Csak bemásolom, amit üzenetben kaptam, utána válaszolok! (Tekintsétek ezt az üzenetet úgy, mintha egy hozzászóló lenne.)

Szia!

Kezd mondjuk azzal hogy eldöntöd mit akarsz igazán. Amíg ez nincs meg addig nehéz lesz bármit is tenni mert addig csak sodródni fogsz az életben.

2023. aug. 26. 09:07
 7/11 A kérdező kommentje:

Elhatároztam, hogy akik itt segítenek kimászni ebből az életből, meghálálom valamilyen formában, ha kell, anyagilag is! Ez a minimum, ha segítetek ebből az életnek nem nevezhető valamiből kisegíteni. ❤️

1-es!

Köszönöm a válaszod!

2-es!

Leírhatatlanul köszönöm a válaszod!

"Hobbikat írj össze, amelyeket szívesen csinálnál."

Szívesen kipróbálnám a sziklamászást, túrázást, airsoft, íjjazást és erősportot, stb.

"kress a témában fórumokat, csoportokat, beszélgess kötetlenül (nem rágörcsölve hogy barátokat szeretnél)"

A fenti tevékenységekhez hol és milyen fórumokat és csoportokat ajánlanátok? Hogyan kezdeményezhetek beszélgetést? Hogyan kérdezzek jól?

"Pályaválasztási tanácsadó: lehet találnál olyan szakmát, amelyet hivatásként végezhetsz és nagyon szereted."

Nem tudom pontosan, de a legjobban a fizika, informatika, pszichológia és orvosi érdekel. De lehet másban találom meg az életem. A pályaválasztási tanácsadó van a munkaügynél is?

"Van most az ingyenes szakmatanulási lehetőség, hátha az is segíthet."

Uuu kösziii, megnézem! Bár én békési vagyok, ha Pesti és ilyenek, nincs pénzem feljárni.:(

"Barátok keresése: Nézd meg a helyi művelődési/közösségi/kultúrházat, hátha vannak programok, melyek érdekelnek, vagy érdeklődéstől függetlenül járj bármire ami megfog."

Köszönöm! Ezen kívül vannak, amit ajánlanál, ami jó hely? Ilyen helyeken hogyan kell kezdeményezni a beszélgetést?

3-as!

Köszönöm a válaszod!

"Az ország helyzete miatt aggódj a legkevésbé. Kevesebb mérgező médiát nézz. (akik szerint minden rossz az országban)"

Miért, nem rossz minden az országban? Bár nem sok hírt olvasok, de ezt hallom állandóan. A hávorútól is félek, nem szeretnék meghalni.

4-es!

Köszönöm a válaszod!

Azt elfelejtettem mondani, hogy nem az elvesztése miatt tartok itt. Azt megtanultam többé-kevésbé kezelni, hogy nem a világvége. Nekem maga az ember társaság elvesztése esett rosszul. Ami 2 éve történt. Azóta csak poshadok, a családommal szeretném javítani a kapcsolatot, de az egyik része kitaszít (apám, a testvéreim), anyám nem, de nagyon rászakad minden.:(

5-ös!

Tudom, hogy szégyen és szomorú. Ez is zavar, hogy az egész életem egy szutyok.:(

2023. aug. 26. 09:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"A fenti tevékenységekhez hol és milyen fórumokat és csoportokat ajánlanátok? Hogyan kezdeményezhetek beszélgetést? Hogyan kérdezzek jól?"

Szerintem - bár én nem preferálom a közösségi médiát - de ilyen szempontból nagyon jó lehet: Facebook csoportokat keress a témákban, amelyekbe beléphetsz.

Ne gondolkodj azon: mit/hogyan kérdezz jól, szerintem először csak figyeld a kommunikációt, mások mit írnak, hogyan szólnak hozzá, aztán majd kialakul... Ha pedig lesz személyes összejövetel, elmehetsz és jelezheted: érdekel az ilyesmi.

"Nem tudom pontosan, de a legjobban a fizika, informatika, pszichológia és orvosi érdekel. De lehet másban találom meg az életem. A pályaválasztási tanácsadó van a munkaügynél is?"

Valószínűleg igen, én álláskereséssel kapcsolatosan találkoztam vele, nemcsak fiataloknak van pályaválaasztási tanácsadás.

Nehéz univerzálisan tanácsot adni: miképpen kell kezdeményezni a beszélgetést, odamész, spontán is kialakulhat, mert az adott tevékenység ami kapcsán odamentél, jó alap lehet a beszélgetésre.

Én örülök ha segíthetek, nem kell meghálálni. :)

2. hozzászóló voltam.

2023. aug. 26. 09:45
 9/11 A kérdező kommentje:

"Ne gondolkodj azon: mit/hogyan kérdezz jól, szerintem először csak figyeld a kommunikációt, mások mit írnak, hogyan szólnak hozzá, aztán majd kialakul... Ha pedig lesz személyes összejövetel, elmehetsz és jelezheted: érdekel az ilyesmi."

Ha netán ráírok valakire privátban, az mennyire tolakodó?

Köszönöm a válaszod! Tudnál egyéb tanácsokat is adni hogyan érdemes belekezdeni?

2023. aug. 26. 12:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden ember másképpen reagál dolgokra, de ha például egy adott téma kapcsán kialakult csoportba belépsz és beszélgetés során ráírsz valakire privátban - aki már pl. a hozzászólásaidat is látta - nem hiszem hogy tolakodó lenne.

Én is mindig végig-agyaltam és aggódtam az életemet: "mi van ha tolakodónak találnak" "jajj nehogy valakit megbántsak", miközben el kellett volna kezdeni tenni az adott dolgot, aggodalmaskodás és gondolkodás helyett.

2023. aug. 26. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!