Mi a benyomásotok egy nem izmosnak kinéző személyi edzőről?
Nemrég kezdtem el edzőterembe járni, szóval még laikus vagyok a témában, viszont akarva-akaratlanul is kissé ferde szemmel nézek az edzőtermemben dolgozó főként női edzőkre, akiknek nincs kifejezetten látványos izomzata.
Valószínűleg téves elgondolás a részemről, hogy ha valaki nem néz ki izmosnak, kidolgozottnak, akkor nem is ért igazán az izomépítéshez, csak kíváncsi vagyok, hogy másban fel szokott-e merülni ilyen, esetleg ha van itt olyan edző, aki magára ismert a leírásban, attól kérdem, hogy nem szoktatok szorongani a kinézetetek miatt munka közbe?
Nekem mindkét edzőm (ff) követendő példa volt számomra, úgyis, hogy kétszer annyi idős vagyok. Vannak elhízott edzők is a teremben, akikről jóhiszeműen feltételezem, hogy nagyon jól tanítanak, de számomra ez demotiváló, így nem választanék közülük. Ugyanakkor látok olyan edzőket is, akiknek szép kidolgozott testük van, de nem figyelnek eléggé a tanítványaikra.
Tehát maga az edző külleme nem garancia semmire, de nyilván egy szebb "csomagolás" vonzóbb! ;)
Sok csalódás fog még érni az életben, ha sztereotípiák és a külső alapján ítélsz.
Majd nem engeded be pl. a vízszerelőt mert -szerinted- nem annak néz ki?
Egyébként bármennyire nem úgy tűnik a válaszaimból, értem, hogy mit mondok, viszont még mindig kérdés számomra akkor, hogy a jó edző miről ismerszik meg?
Mert ha pl le akarnám futni a maratont, akkor edzőt az alapján választanék, hogy hány maratont, ultramaratont futott le, milyen edzői tapasztalatai vannak, és megőrizte-e a testi, lelki egészségét (tehát tőlem ülhet kövéren a kerekesszékben, amennyiben nem azért került oda, mert kemény túledzés miatt elszakadt mind a két Achilles-ína)
A fiatal (20-25 éves) edzőknél nyilván nem tudom nézni az edzői tapasztalatot, mert valszeg ők maguk is pár éve edzenek, akkor viszont valahogy néznem kell a saját teljesítményüket, azt hogy hogyan tartsák fenn saját magukat/ hogyan fejlődnek. Ennek meg jó indikátora lehet a kinézet - gondoltam én. De ha nem a kinézet, akkor mi?
Tényleg nem kötekedni akarok, csak van több női edző ismerősöm is, akik kedvesek, meg minden, de amikor szembe állunk a tükörrel, és kb ugyanolyan a kinézetünk úgy, tudom, hogy középsuliban is edzettek már, akkor felmerül a kérdés, hogy tud-e számomra optimális edzőtervet kialakítani.
(És azt hozzátenném, hogy nem vagyok izmosodásra hajlamos, gazellalábaim vannak csupán, a fenekem is lapos, és az alkatom is inkább anyukás, semmint fitt nős).
A jó edző ismérve hogy jó edzéstervet ad a kezedbe. Nem kell ennyire túlgondolni :D
Akkor fogod megtudni hogy jó edző-e ha kipróbálod, kinézetről nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!