Milyenek a svábok? A Dunai sváboknak milyen tulajdonságaik vannak? Milyenek külsőleg?
Lehet nem 100% sváb, a felmenők közt lehetett keveredés más néppel és az kiüthet rajta. Gondolom nincs 300 évre visszavezetett családfája mindkét szülő ágáról.
Nekem éppenséggel van, anyum tényleg 100% sváb és kék szemű, gyerekként szőke volt, felnőtt korra sokak haja bebarnul, nálam is ez a helyzet. Apum félig sváb és neki is az az ága kék szemű, anyukája volt barna szemű, de ő magyar/lengyel volt. Persze a tiszta svábok között is lehet barna szemű, csak ritka.
Anyukám családja dunai svábok, de senkinek nincs szőke haja. Inkább szőkésvörös, vörös, de az is inkább csak gyerekkorukban és felnőttkorukra bebarnult, vagy barnásvörös lett. Anyukám családjában a kék szem gyakori, de előfordul világosbarna vagy borostyánszínű is. Akik a saját családunkon kívül vannak sváb ismerőseim, nekik is inkább vöröses a hajuk, a szemük világos, de nem kék.
Nekem kislánykoromban vörös hajam volt, felnőtt koromra barnásvörös lett. A szemem zöld, de azt apukám családjától örököltem.
Azért ez nem egy kőbevésett szabály, hogy minden sváb szőke.
Oke, Duna-Kanyar, munkahely, 90 szazalek kb svab.
Pisiles utan nok nem huzzak le a vecet. Kelet-europai kulso, nemetul nem tudnak. Ennyi.
Hát nincs szemét az utcákon, mert felszedjük. Az emberek kicsit távolságtartóbbak, mint máshol az országban, de attól még nem sznobok, bár elsőre lehet, hogy ilyen benyomást kelt.
Apum, echte sváb, sötétbarna hajjal, és kék szemmel, anyum magyar, sötétszőke hajjal, és mogyoróbarna szemmel. Nővérem szőke, zöld szemű, öcsém sötétszőke, kék szemű, nekem sötétbarna hajam van, és a szemem néha zöldnek látszik, ha zöld felső van rajtam, egyébként barna, és le szoktam húzni a wc-t pisilés után... 36N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!