Miért gondolják az emberek, hogy én veszekedni akarok velük?
Akár a páromról van szó, akár a családom többi tagjáról, elég egy mondat számukra amit félreértenek és máris megvan a vita.
Ha valami nem jó nekik, nem szólnak, inkább várnak amíg felgyülemlik bennük a harag és akkor kiakadnak a legjelentéktelenebb dolgon.
Mindig kérdezem a páromat is, ha valami nem jó neki, szóljon, ha valamihez nincs kedve, mondja meg, de inkább nem mond semmit, és ha látom hogy ideges mondom hogy nem muszáj ám, de akkor meg azon akad ki.
Én ha valamit nem szeretnék, előre szólok, bár néha ebből is gond adódhat.
Pl gyerekkoromban apám nem akart velem játszani, mert dolga lett volna, de ennek ellenére is játszottunk, és még játék közben elkezdett ütni engem idegességében.
Az a baj az emberekkel, hogy nem lehet velük megbeszélni semmit sértődékenység nélkül.
Van valami jó módszer arra, hogy ne legyenek veszekedések?
Ha állandóan így jársz akkor nem másokban van a hiba.
Oké, nők hajlamosak erre a feszültséggyüjtögetéses dologra, de akkor is.
Az emberek akkor nem vállalnak egy konfliktust, ha úgy érzik, hogy nem győzhetnek benne. Félelmetesnek kell tűnni, olyannak, akivel nem jó ötlet vitába keveredni. Képzeld el amikor egy kétméteres kopasz negyvenes fickó beáll a többi elé a sorba. Nem fog rászólni senki.
Ha valakiről úgy tudják, hogy mindig beleáll a konfliktusba, harcol, akárcsak a szavak szintjén, de keményen, azt nem merik abajgatni. A módszer hátránya, hogy az ilyen embert minden bunkónak elhordják a háta mögött.
Igen, a "vastag falak" segítenek távol tartani a bajt.
Sajnos azzal is járnak, hogy az élettől is távol tartanak.
Én az önismeret magasabb szintjében hiszek, ha magamat megismerem, a többi embert is megértem. És ha megértem őket, lehetetlen vitatkozni velük, mert tudom hogy valójában miért hisztiznek. És ilyenkor jókat mosolygom rajtuk, nem tudnak megérinteni hiszen tudom hogy valójában nem velem van bajuk hanem magukkal.
Kérdező, a pároddal meg kellene találnod egy bensőségesebb kommunikációs stílust. Ha nem ismeritek meg egymást rendesen, hogy akarsz együtt élni vele? Erről a covid jutott eszembe, amikor egy halom ember elvált mert kiderült hogy nem bírják elviselni egymást. De szerintem ezek csak "munka kapcsolatok", nem szabadna ennyivel beérni senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!