Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Most mit csináljak? Nem...

Most mit csináljak? Nem akarok veszekedni karácsonykor.

Figyelt kérdés

Még szeptemberben mondtam anyának, hogy szeretnék egy új téli kabátot. Akkor el is mentünk, nézelődtünk, végül vettünk is egyet. Otthon meg elmeséltem a napot mamának (én mamáméknál lakok), így azokat is amiket csak megnéztünk. Na lényeg a lényeg, hogy az egyik butikban találtunk egy gyönyörű sötétkék kasmírkabátot. Kettő problémám volt vele. Az egyik hogy a gallérján valódi szőrme volt, ami nálam alapból buktató, a másik hogy 50%os leértékelés után került 50ezerbe.

Ma megtaláltam az egyik szekrényben ugyan ezt a kabátot. Még anno mondta mama, hogy ha tetszik nekem a kabát, akkor megveszi karácsonyra, de akkor is megmondtam, hogy nem kell. De most itt van és nem tudom, hogy mit csinálja. Nem akarom megbántani, de nekem ez nem kell. Hogy mondjam meg szépen? Meg mikor? Most szóljak hogy megtaláltam és vigyük vissza? Karácsonykor nem akarok balhézni és úgyis veszekedés lesz belőle.

2014. dec. 13. 18:55
1 2
 1/11 anonim válasza:
79%

Nehéz a szitu, mert ugye nem tetszik, de mivel szeret és azért vette, mert erre vágytál, én megköszönnném

50 e-ért az már kabát

2014. dec. 13. 19:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mond el anyukádnak, hogy megtaláltad azt a kabátot, és tudod, hogy a nagymamád neked vette, de te nem szeretnéd azt hordani. Kérd meg, hogy valahogy bukkanjon ő a kabátra, és mesélje el a nagymamádnak, hogy te nem hordasz szőrmét. Így nem derül ki, hogy te már tudtál róla, és a mamád se kerül kellemetlen helyzetbe. Ő majd visszaviszi a kabátot, és kapsz mást helyette.
2014. dec. 13. 19:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elfogadod, megköszönöd, örülsz neki. Hiszen te írtad, hogy gyönyörű!

Anyukáddal kitaláljátok, hogy hogyan lehet leszedni a szőrmét, és elviszitek varrónőhöz, ha kell.

2014. dec. 13. 19:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Először nézesd meg a hozzáértővel, hogy valóban valódi szőrme-e. Utána nézz magadba és fogadd meg, hogy nem mondasz olyat mamádnak, amit ő úgy vehet, mint "felkérést keringőre", ahogy mondani szokás.
2014. dec. 13. 19:08
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Elbaltàztad kėrdezõ, mivel te nevezted gyonyoru kabatnak, igy a nagyi csak kedveskedni ,õrõmõt szeretett volna neked ezel okozni!

50.ft kabatrol beszelunk, azert ne hogy mar a kukaba vegeze, vagy epp ez miatt veszekedj, sertsel meg mast! Elronsd az egesz csaladnak a karacsonyt!

En sohase, veszekednek azert mert esetleg olyan dolgot kapok ami nekem nem tetszik, nem vagok hozza nem tetszo kifejezest, megkoszonom es kesz!

Egyebkent is azer vette meg a nagyi, mert neked gyonyorunek tunt ez a kabat!

2014. dec. 13. 19:13
 6/11 mi a fene ***** válasza:
73%
2-es megoldás tetszik, anyukád majd megoldja, kérd meg !
2014. dec. 13. 19:14
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
Ihletet merítettél a megtalált platina gyűrűs kérdésből? :)
2014. dec. 13. 19:17
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Én meg nem mondanék semmit, nem rontanám el senki hangulatát, és karácsony után 2 héttel egy varrónővel leszedetném a szőrgallért és tennék rá olyat,ami tetszik.
2014. dec. 13. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
jó ötlet harmadik ember bevonása
2014. dec. 13. 19:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Hát talán tényleg az lesz a legjobb, ha szólok anyának.

Akik szerint csak fogadjam el, azoknak bocsi de ezzel nem értek egyet. Nem valami párezer forintos vacakról van szó, amit jófejségből fölveszek kétszer aztán elsüllyesztem a szekrényben. Azért mondtam hogy szép, mert tényleg az, de ez nem változtat azon hogy még a gondolattól is rosszul vagyok, hogy valódi szőrmét hordjak. Nem vagyok aktivista, még csak vega sem vagyok, de ezt az ágát a divatnak egyszerű mészárlásnak tartom.

Amúgy köszönöm a válaszokat, mindenkinek. A platina gyűrűs kérdést nem olvastam, de mindjárt megnézem. =D

2014. dec. 13. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!