Mennyire adod fel az egyéniséged, vagy egyéni kívánságaid az anyagi javak oltárán?
Arra gondolok, hogy például örökölsz egy lakást, aminek a berendezése nem a te stílusod, de nem is annyira régi, hogy ne lehetne használni a benne levő tárgyakat, bútorokat, akkor mindent kidobálsz, vagy próbálod megmenteni a dolgokat? Kompromisszumot kötsz és elfogadod, ami nem is annyira tetszik, vagy megvalósítod az egyéni elképzeléseidet? És persze, ami ezzel jár, vagyis hajlandó vagy-e sokat dolgozni azért, hogy mindenből a legkedvedre valóbb tárgyakat vásárold meg? Vagy inkább elfogadod, amit ad az élet és így több időd marad pihenni, szórakozni?
És ha a kidobálós megoldást választod nem sajnálod a környezetet?
Csak azt dobnam ki, ami annyira nem tetszik, hogy rossz érzésem van tőle, ha ránézek, és felhavítani se tudnám semmivel.
A régi, antik vagy szocreál bútorok nekem mind nagyon tetszenek, tehát egy öröklés esetén ezzel szerintem nem is lenne gond. Inkább ha egy modern, nagyon "csajos" lakást kapnék meg, azzal lennének azért problémáim.
Csak mondom, hogy a szocreál bútorok ma a csak aranyáron kapható retrók!
…
Én szegény, de roppant tisztességes családban nőttem fel, így mindent nagyon megbecsülök. Nem pazarlok és nem dobálok ki semmi menthetőt. Kipofásítom amennyire lehet és vagy megtartom, vagy eladom, vagy elajándékozom.
Pedig ma már lazán megengedhetném magamnak a legjobb cuccok megvételét.
4-es
Én is így vagyok ezzel. De ha azt nézem, hogy hagyjunk minél kisebb ökológiai lábnyomot, akkor is ez a legjobb megoldás.
Látod a kretén szerint mégsem “hasznos” a válaszom, holott a konkrét kérdésre írtam az ÉN szokásaimról, ami leginkább az újrahasznosításról szól.
Én elférek a korábbi bútorok között.
Többre tartom egyiket másikat, mint az újhullámos bútorokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!