Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan kihasználják ezen az...

Sokan kihasználják ezen az oldalon az anonimitás adta lehetőséget arra, hogy büntetlenül kiéljék a személyiségeiket?

Figyelt kérdés

2023. aug. 2. 23:21
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

”Néha elképedek, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak.”

De ez egyfelől jó, mert az anonimitás ad egy ilyen mértékű szabadságot.

”Amúgy, most mi is csevegünk.:))”

Bizony :D

2023. aug. 3. 01:51
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az tény, hogy az anonimítás hatására az emberk bátrabban vezeti le a feszültséget a stílusokon keresztül.

De azt se felejtsük el, hogy, nem csak itt, akárhol a neten, mivel nem látja az emberek arcát, az arckifejezésüket, a testbeszédüket ezért könnyebben át is lép egy határt. Plusz azt se felejtsük el, hogy a legtöbb ember konfliktuskerülő, rengeteg gondolatot élőben ezért nem mer kimondani, mert fél a következményetől, míg neten keresztül például nem verik meg.

Viszont mennyire anonim az oldal vagy mennyire valós/aktuális az, amit írnak?

Hiába nincsenek felhasználónevek, nagyon sok ember kitárulkozik akár kérdésben, akár kommentben, elmesél részletesen történeteket úgy beállítva, hogy ez nemrégiben történt. Valószínűleg átfuthat az agyukon, hogy ha a történetben szereplő ember is Gyakorizik és magára ismer akkor már tudja, ki írta a kommentet, tehát akkor ki kell színezni. Vagy előadhat részletesen egy 10 éve történt dolgot, mert ott már nem áll fenn a veszély, hogy bárki magára ismerne, de akkor ezek mégsem aktuális történetek, mint ahogy azt írta a kommentelő vagy ha mégis magára ismer a történet főszereplője akkor a felhasználó máris elveszti az anonimítását.

2023. aug. 3. 02:01
 13/41 Hova gondolsz ***** válasza:
94%

"De ez egyfelől jó, mert az anonimitás ad egy ilyen mértékű szabadságot."

De ha a felhasználóneveden írsz, tulajdonképpen akkor is ismeretlen maradsz, legalábbis abban az értelemben, hogy nem lehetek biztos abban, hogy kivel beszélek. Tehát ugyanúgy szabad vagy.

A cseten pl. ha valaki beszólt, visszaszóltam. Aztán ő is nekem. Mondjuk ott nem pontoztak.:) Maximum kitiltották az embert 1 órára a vagy 1 napra, visszaszólás súlyosságától függően. Tudom, az egy más jellegű fórum volt.

De azért is jó, ha van felhasználónév, mert például volt itt egy doboszoli nevű úr, aki ha jól vettem ki, a Mátra környékén élt, és nagy disznóvágásokat rendezett, meg értett is hozzá,(lehet, hogy hentes volt a szakmája) és ha ő hozzászólt valamihez abban a témában, akkor biztos lehettem benne, hogy érdemes rá hallgatni.

Van előnye is hátránya is ennek az anonim dolognak, csak az tényleg rossz, mikor valaki ismeretlenül nagyon durván nyilvánul meg, de azt bizton merem állítani, hogy szemtől szemben nem engedne meg olyan hangnemet magának.

2023. aug. 3. 02:27
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

"ha ő hozzászólt valamihez abban a témában, akkor biztos lehettem benne, hogy érdemes rá hallgatni"

Ennek az ellenkezője is igaz. Ha leírja mondjuk, hogy vallásos vagy ateista egy válasznál, akkor aki a másik, az máris pontozza le. Semmi értelme.

Redditen hányszor olvastam már, hogy nem az adott beszélgetésre koncentrálnak, hanem "végignéztem az eddigi hozzászólásaidat, nem tetszik, ahogy erről v arról vélekedsz".

2023. aug. 3. 02:58
 15/41 Hova gondolsz ***** válasza:
100%

Ebben igazad van. Úgy értem, hogy valakinek nem tetszik, amit ír a másik, akkor lepontozza. És tényleg nincs értelme.

De amit felhoztam példának, az nem egy elvontabb téma volt, hanem sima "földi" dolog, és nagyon sokan szerették őt, nem is volt sosem lepontozva. Azt hiszem, sajnos már elhunyt az illető.

Még azt tartanám kivitelezhetőnek, hogy csak a kérdező pontozhasson. Neki kell tudni eldönteni, hogy számára az adott válasz hasznos-e. Persze lehet, hogy ebben meg azért tévedek, mert akkor kevés lenne a pontszám.

Vagy ugye van itt sok provokatív kérdés...nem egyszerű.

Mindenesetre, ha nem haragszol, én most megyek aludni, jó éjt, és köszönöm a "csevegést".:)

2023. aug. 3. 03:10
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
2: A teljes anonimitás a biztos. Nem tudhatod hogy mondjuk 20 év múlva, nem fogják-e felhasználni ellened amit írtál. És akár egy nick név is alkalmas lehet valakinek a kb beazonosításhoz, főlleg ha több helyen is azt használod.
2023. aug. 3. 04:02
 17/41 anonim ***** válasza:
97%
Igen! Ilyen oldalakon bújik ki csak igazán a legtöbb emberből az állat!
2023. aug. 3. 04:36
 18/41 anonim ***** válasza:
Amennyi troll van pl itt is akár, sokan itt élik ki meg overall neten.
2023. aug. 3. 05:31
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak ezen az oldaon van ez, hanem minden egyébb netes fórumon is, de a FB-n is ez van.
2023. aug. 3. 06:08
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Simán meg lehetne itt oldani, hogy legalább azt jelezze, hogy melyik válaszok tartoznak egy emberhez.

Nem fogják, dolgozni kellene vele legalább 1 órát.

2023. aug. 3. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!