Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért pofáznak bele az emberek...

Miért pofáznak bele az emberek, hogy ki, mit, mennyiért árul Facebookon?

Figyelt kérdés

Hirdetések alatt folyamatosan azt látom, hogy "nevetségesen drága", "ennyiért nem veszik meg", "hol ér ennyit", "ingyen sem kéne", "hülye vagy" stb.

Ezek az emberek a boltokban is folyamatosan odamennek a vezérigazgatóhoz reklamálni? (nyilván nem)

Mi jogot éreznek arra, hogy belepofázzanak, ki, mit csinál. Ha az ár irreális, úgy sem veszik meg, majd enged belőle, vagy megtartja, de senkinek, semmi köze hozzá, hogy ki, mit csinál. 1-1 hirdetésnél én is eltátom a számat, főleg, amikor lakást kerestem, de nem fogom odaírni, hogy "hülye vagy ez nem ér ennyit". Aki akarja/tudja, úgy is megveszi, nekem meg semmi közöm hozzá.

2023. júl. 31. 06:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
9-es, te milyen gyakran cserélsz autót?
2023. júl. 31. 09:20
 12/23 anonim ***** válasza:

800kp és indulok érte tesó...

Egyébként első számú szabály, ha rasszista ha nem... romától NEM veszünk autót és nem is adunk el neki... mert csak baj lesz belőle..

Eladni is azért nem, mert majd jól szétcseszik és jönnek cirkuszolni 5-en a házadhoz, hogy adjál vissza pénzt.. venni meg azért nem, mert valószínűleg valami rejtett baja van, ha meg akar tőle válni.. vagy üzletelte.. nem épp a legjobb ötlet.

De sajnos tény, hogy csak hangból/beszédből tudsz következtetni.. hogy na ennek nem kellene eladni.

2023. júl. 31. 09:24
 13/23 anonim ***** válasza:
53%

A legtöbb embert irritálja az, ha mások szokatlan haszonra tesznek szert (bizonyos mérték felett ez már büntetőjogi kérdés...). És ebben benne van az is, hogy felelősséget éreznek azok iránt, akiket így károsodás ért. Lehet ezt belepofázásnak hívni, nyilván csak az hívja annak, akiben semmi pozitív érzés nincs embertársai iránt. :D

Már eleve fura, hogy egy "belepofázásra" létesült netes platformon valaki a "belepofázást" kifogásolja. Ő nem tudja, hol is van. :D

2023. júl. 31. 09:29
 14/23 A kérdező kommentje:

#13: magyarok és a mások iránti empátia.. hagyjad már :D Az egyik postban még anyázzák egymást, a másikban nyilván az a cél, hogy megóvjanak másokat a túlköltekezéstől. Itt nincs semmi felelősség, semmi empátia, mert akkor nem itt tartana az ország, és nem lehetnének ilyen vezetőink, ha a magyarok többsége nem gondolkodás nélkül a saját önzőségét tartaná szem előtt.

Szimplán az érintettek szájából akartam hallani, hogy ez az örökös negatív viselkedés (ami igen, sajnos ezen a felületen is megtapasztalható) amúgy mire jó, miért éreznek késztetést arra vonatkozóan, hogy folyamatosan (és erre nincs jobb szó) belepofázzanak mások életébe/dolgaiba, mint ha minimum mindenki egy olyan lovon ülne, ami egyértelműen nagyobb másokénál.

Itt is nem egyszer látok olyat, hogy feltesz valaki egy egyszerű kérdést, és mindenki minden másról beszél, meg elkezdik kioktatni, csak arról nem esik szó, amit az illető kérdezett.

2023. júl. 31. 10:18
 15/23 anonim ***** válasza:
76%
Pont azért, amiért te is kényszeresen belepofázol abba, hogy ők minek pofáznak bele mások dolgába. Hiszen ilyen alapon semmi közöd hozzá, más mit kommentel, el sem kell olvasnod.
2023. júl. 31. 10:27
 16/23 A kérdező kommentje:

#15: innen is meg lehet közelíteni, csak ez olyan, mint amikor egy verekedés résztvevőit kérdezik, hogy ki kezdte, és a kezdeményező közli, hogy a másik ütött vissza.

Magamtól nem kezdem el irkálni minden egyes hirdetés alá, hogy "mi közöd hozzá". Ha viszont valaki már firtatja, hogy ez miért annyi, miért annyi, és akár egyből személyeskedésbe is csap át a dolog (amiért a valóságban már elég sok mindenkit az első 5mp-ben lefejelnének), onnantól válik érdekessé számomra az, ami miatt feltettem egy egyszerű kérdést, hogy aki belepofázik másik dolgaiba, az miért teszi. Miért alszik attól valaki jobban, hogy naponta átgörget 10 hirdetést, és 8 alá odaírja, hogy hülye vagy, ez nem ér ennyit.

Ennyire ingerszegény az emberek élete?

És engem valóban érdekelne, hogy az emberek mit miért csinálnak, csak rohadtul nem lehet kommunikálni sem velük. Mert ők maguk sem tudják, miért csinálják ezt, és ha rákérdezel (látható), te is egy szar leszel.

És ez csak egy kisebbik rossz. Ha a politika szóba kerül, indoklás, érvek nélkül csak szimplán egy utolsó rohadék leszel, mert nem értesz egyet vele.

2023. júl. 31. 10:47
 17/23 anonim ***** válasza:
33%
Talán a NAV is figyeli a hirdetéseket. Talán ezért 16 FT. egy ház. Csak egy ötlet..... de a beszólásokra nincs mentség.
2023. júl. 31. 12:01
 18/23 A kérdező kommentje:
A 16 Ft azért 16 Ft (már többször megtapasztaltam), mert fingjuk sincs az embereknek, milyen számokat kell beírni. Ez a szörnyű valóság, ne élj olyan tévhitben, hogy az emberek gondolkodnak vagy előrelátók.
2023. júl. 31. 12:46
 19/23 anonim ***** válasza:
16%

Mert talán neveletlenek, idióták, felsőbbrendűnek képzelik magukat és mert a saját életüket nem tudják irányítani, így a másiké felett akarnak kontrollt szerezni illetve jogot formálni arra, hogy eltiporják, ahogy valszeg ők is el vannak taposva a privát életükben és így élik ki a frusztrációikat.

Csőcselékek.

2023. júl. 31. 23:44
 20/23 anonim ***** válasza:
48%

"Aki akarja/tudja, úgy is megveszi, nekem meg semmi közöm hozzá."

Egyetértek a kérdezővel!

Én is mindig elszörnyülködök, amikor ilyet látok.

Hogy nem szégyellik magukat azok az emberek?! :(

2023. júl. 31. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!