Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet ezt megoldani a...

Hogyan lehet ezt megoldani a gyakorlatban?

Figyelt kérdés

Olvastam egy jó önismereti könyvet, ami elgondolkodtatott .

Azt írták benne, hogy a jovokep hiánya vezet a kiégéshez, mert jovokep nélkül nem tudja az ember merre tart..

Mert én akárhogy gondolkodom nem találom a jövőképem

2023. júl. 27. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Kérdező: mi az, amiben jó vagy? Mi az, ami érdekel? Miben tudnád öönmagadat elképzelni 1 év múlva, amit szívesen dolgozol/tanulsz? Hogyan szeretnéd önmagadat látni 5 év múlva?

Ilyen és hasonnló kérdések mentén elgondolkodhatsz a jövődön, hogy mi érdekel, mivel szeretnél foglalkozni, merre szeretnél haladni?

2023. júl. 27. 22:42
 2/5 anonim ***** válasza:
Írd már meg légyszi, melyik ez a könyv, érdekelne.
2023. júl. 27. 22:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyeshez annyit írnék, hogy nálam a jövőkép az pl nem a munka körül forog, a munkára én csak mint pénzkeresési eszköz tekintek, oda pályázok mindig, ahol elég pénzt adnak + marad elég szabadidőm, tehát nem kötelező mindenképp ebben az irányban mozogni, amikor a jövőképed tervezed.

Én pl a munkán kívüli dolgokat tervezem, de azt is inkább rövidtávra, ilyen 5-10 éves terveim nincsenek, sokkal jobban kiégetne az, ha ilyen távoli dolgokkal kellene foglalkoznom :D Persze vannak olyan dolgok, amikhez idő kell, de ami hosszabb folyamat, ott abba kezdek csak bele, ahol magát a folyamatot is élvezem. (Pl akármit tanulni szeretek, ezt a részét is élvezem, nem csak azt, amikor már “mindent“ tudok.)

2023. júl. 27. 22:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Kaszás Péter nézz szembe önmagaddal c könyv + munkafuzet.

Nagyon jók. De dr Almási Kitti a Te döntésed is hasonló témájú.

2023. júl. 27. 23:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Mit akarsz megoldani?
2023. júl. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!