Egy hónapot töltöttem egy óvodában gyakorlat során, rengeteget játszottam, és nagyon összebarátkoztam egy kisgyerekkel, nagyon megkedveltem, és ő is engem. A környéken élnek, és nagyon szeretném még látni, játszani vele.. hogy lehetne ezt megoldani?
Nem óvónőnek tanulok.
Nem olyan gyakorlat volt.
Kis munka, kis pénzért, leginkább takarítás, de a gyerekekkel is játszhattam.
Ez tök jó dolog. És általában kialakul ez a fajta kötődés, ha nem pszichopata az ember.
Szerintem egyszerűen vesd fel a szüleinek. :)
"1-es, te magadnál vagy? Nem bírsz leakadni a kormánypropagandáról?"
Már bocs, de amit írtam annak mi köze van a kormánypropagandához? Nálam kevesen utálják jobban ezt a kormánynak csúfolt bűnbandát, de több mint 20 éve óvodapedagógusként dolgozom, és az a véleményem, hogy aki egy hónap ilyen kötődést alakít ki egyetlen gyermekkel, és nem tudja szétválasztani a munkát a magánélettől, az nem alkalmas a pályára.
Hát szerintem meg az nem alkalmas, aki fél kötődést kialakítani. Magyarul: szeretni.
Nem munka és magánélet, csak magánélet. Nem dolgozik a kérdező abban az óvodában.
8-as
"Hát bocsi, de szerintem meg egy óvónőnek pont az a feladata, hogy szeresse a gyerekeket!"
Így van. A gyerekEKET nem egy gyereket!
7-es
"Hát szerintem meg az nem alkalmas, aki fél kötődést kialakítani. Magyarul: szeretni."
Nem tudod miről beszélsz. Egy óvodai csoportban van 20- 30 gyerek, akik 1 - 2 - 3 évente cserélődnek ( attól függően hogy tiszta vagy vegyes csoport). Ennyi gyereket nem lehet szeretni, mert aki ennyi gyereket szeret az nem szeret senkit sem. A gyerekeket lehet - és kell is! - szeretni, de mint személyeket, hanem mint csoportot.
"Nem munka és magánélet, csak magánélet. Nem dolgozik a kérdező abban az óvodában."
Ez igaz, de ezt csak a válaszom után írta. ( Mellesleg, szerintem eleve kamu a kérdés.)
9. "Így van. A gyerekEKET nem egy gyereket!"
Jaj, hagyjuk már! Mert neked biztos sose volt szimpatikusabb az egyik gyerek mint a másik mi?? Ne legyél már álszent! Ilyen konkrétan nem létezik, hogy mindegyiket egyformán szereted, max. csak eljátszod, hogy ne legyen gond belőle.
Az óvónőknek és a tanároknak is mindig van "kedvencük", akiket jobban szeretnek, többet beszélgetnek vele, de ez normális hiszen nem kedvelhet mindenki mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!