Milyen könyveket olvassak, hogy okosabb és műveltebb legyek?
Nem vagyok valami okos srác, nagyon nem, önálló se, de legalább műveltebb és okosabb szeretnék lenni, mert a többiekhez képest nem vagyok az, vagyis nem vagyok legalább velük egy szinten. Néha olvasok könyveket, krimiket jobban, de milyen könyveket kéne olvasnom, hogy okosabb és műveltebb legyek, és jobb megértésem legyen a környezetemről? Mondjuk emberek, világ, akár univerzum stb.. Valami segít, hogy jobb rálátásom legyen a dolgokra másoknál, vagy a többségnél?
21 F
Ami fejleszti az intelligenciádat.
Lásd:
- Döntés tudománya.
- Szervezés és vezetés.
- Irányítás tudománya.
- Kategorizálás.
- Jellemzők figyelemmel kísérése.
- Logikai gondolkodás fejlesztése (pl. brilliant.org).
- Értékelemzés.
- Kérdezés tudománya.
Ha az okosság alatt a lexikális tudást érted, akkor a kész információkat sajatítsd el.
- Természettudományok.
- Informatika.
- Ápolástan.
- Vásárlástan.
- Pénzügyi és Közgazdaságtani ismeretek.
- Jog.
- Politikatudomány stb.
"amellett, hogy fejlesztik a szókincsünket, amivel hozzásegítenek ahhoz, hogy minél jobban, könnyebben, pontosabban kitudjuk fejezni magunkat."
ez olyan mintha azt írtad volna hogy ha sok focit nézel a tvben akkor te is profi focista leszel. nem fogod tudni jobban kifejezni magad a könyvektől sem
"ez olyan mintha azt írtad volna hogy ha sok focit nézel a tvben akkor te is profi focista leszel"
Önmagában csak attól nem leszel profi, hogy a tévében nézed, de ha gyakorlod is a focizást, akkor a tévézés is segít. Tény, hogy a profik is néznek focit a tévében, és az is tény, hogy az ott látottakból is beépítenek dolgokat a játékukba, így a tévénézés is hozzájárul, hogy még jobbak legyenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!