Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valóban ez a legegyszerűbb?

Valóban ez a legegyszerűbb?

Figyelt kérdés
Emberünk kitesz valami fassságot bullshitet a facéra, aztán ha valaki jelzi, hogy ez gáz, akkor egyből ott van a kész reakció. “Ha nem tetszik tekerd tovább!” De olyan nincs hogy valaki végiggondolja, hogy tényleg értelmetlen dolog fassságokat posztolni?
2023. júl. 21. 10:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem elég toxic ismerőseid lehetnek akkor kérdező. Ha neked úgy volt jó elgyászolni akkor és ott a veszteségeidet (amivel amúgy nem is ártottál senkinek, mivel gondolom nem alpári, vagy fenyegető, azaz valóban problémás idézeteket osztottál meg, hanem csak kiadtad a fájdalmad) akkor semmi okuk és joguk nem volt beszólni neked! Furák az ilyen emberek, ahelyett, hogy megkérdeznék, hogy miben tudnak segíteni, vagy felajánlanák akár csak azt, hogy meghallgatnak inkább rádírnak csak azért, hogy bekussoltassanak. Igen, te vagy tévedésben! Ha igazán szerető ismerőseid lettek volna, akkor nem kioktatást, hanem segítő kezet nyújtottak volna. Ez az ő bizonyítványuk volt pedig...
2023. aug. 4. 14:15
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm 11-es, de pont azon gondolkodom, hog yvolt joguk beszólni. És tudod miért? Meg végülis belevontam a szaromba őket, a nyígésemet beletoltam az arcukba, totál kéretlenül. Mivel egy közösségi médiafelületre mentek ki a dolgok, felelős vagyok azért a tartalomért, amit megosztok, kiteszek.

Utána pedig a világ legordasabb bugrissága az, hogy erőszakosan elvárom, hogy csak egyetérteni lehet, nem tűröm az ellenvetést és ha valaki nem ért egyet, az gyakorlatilag legyalulom, elküldöm az anyjába azzal, hogy "ha nem tetszik, ne nézze, tekerjen tovább". Na ez a legparasztabb hozzáállás lett volna részemről. Elvárom, hogy értesen velem egyet, nem tűröm az ellenvetést? Mi vagyok én, diktátor? Netán egy zsarnok? Inkább ha nekem nem tetszik, hogy ellent is mondhatnak, akkor ne tegyek ki semmit!!! Csak úgy látom, hogy az emberek 99,99%-a fordítva ül a lovon.

2023. aug. 4. 16:01
 13/21 A kérdező kommentje:
Még abnnyit, hogy abban igazat adok, hogy ha valaki segítséget kér, akkor nem loltani kellene, hanem segítő kezet nyújtani. Viszont a segélykérésnek egyértelműnek kellene lennie, nem rébuszokba és idézetekbe zárt mellébeszélésnek.
2023. aug. 4. 16:05
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Kinek hogy jobb, van, aki verseket tesz ki, van, aki szomorú dalt, van, aki egy festményt, stb., nem vagyunk egyformák. De, volt jogod hozzá, a SAJÁT felületeden osztottad meg, nem jelölted be rajta gondolom őket, és főleg nem az Ő felületükön osztottad meg kéretlenül. Innentől kezdve nem te toltad be a képükbe, hanem ők jöttek kéretlenül kussoltatni. Azzal egyetértek, hogy letámadni valakit egy eltérő véleményért főleg indokolatlanul nem helyes, ezt én sem tenném.

Magyarország pedig tele van ténylegesen sok mentális beteggel, köztük rengeteg a diagnosztizálatlan, mert ugye a magán rohadtul drága, az állami meg sokszor sz.rt se ér (de sajnos még magánban is láttam kifejezetten gányt). Óriási probléma, hogy bagatellizáljuk még mindig, holott sokszor egy szimpla "Szia, minden oké? Aggódom érted." is már csodákra lenne képes, aztán mikor valaki megöli magát, akkor meg ugyenezen emberek jönnek siránkozni nagy képmutatóan.

2023. aug. 4. 18:16
 15/21 A kérdező kommentje:
Nagyon jót írsz 14-es, ment is a hasznosolás. Ami nekem picit érdekes kérdés és semmiféle kötekedési szándék nincs bennem, de mi okozhatja azt, hogy az ilyen megosztásokkal kapcsolatban kizárólag dícsérő, helyeslő, igenlő válaszokat SZABAD adni és a posztolók ELLENTMONDÁST NEM TŰRNEK? És plusz érdekesség, hogy széles társadalmiszinten is ez totál elfogadott, hogy az ilyen "megosztás" az TABU és egyenesen TILOS nem egyetérteni vele. Ennek keresem az okát, meg szeretném érteni.
2023. aug. 4. 18:30
 16/21 anonim ***** válasza:
45%
Köszi szépen! :) Ez sajnos amúgy a facebook-on általános jelenség, de igazából itt is észrevettem már, ahogy a való életben is. Még csak ahhoz sincs köze szerintem, hogy az illető mélyponton van-e, a legtöbb ember szimplán abban a tévhitben él, hogy ő mindent tud, nála az igazság, aki pedig csak kérdezni mer az kb. pusztuljon meg. Csak olvass el egy átlagos kommentszekciót, döbbenet, hogy mennyire nem tudnak az emberek szöveget értelmezni, indulatok nélkül kommunikálni, nüanszokat meglátni, stb., de azért a magabiztosság tombol bennük, hogy dehát ki, ha nem ők. Face-n vitáztam régen egy ezotériás csajjal (még csak ismerős sem volt) aki 100%-ig állította, hogy hogy néz ki a leszületés, mi van a halál után, stb. Mikor meguntam a fejét, megjegyeztem neki szarkasztikusan hogy milyen okos akkor, megfejtett olyan dolgokat, amiket még az igazán nagy, görög filozófusoknak sem sikerült, akik konkrétan egy életen át ezen pörögtek, erre visszaírta nagy magabiztosan, hogy hát igen, ő tudja. Kb. az arcomat téptem le a magabiztos ostobasága láttán. Elhülyültek az emberek, önkritikájuk meg semmi nincs. Ez mondjuk egy teljesen másik téma azért, mint amikor egy szomorú, veszteséget elszenvedett ember kitesz egy gyászos fotót, azért azt tegyük hozzá.
2023. aug. 5. 17:35
 17/21 anonim ***** válasza:
45%
Folytatás: egyébként a jelenség, amiről te írsz, az engem is bosszant, és annak a legdurvább, legfélelmetesebb, legkimaxoltabb megnyilvánulását én a Twitteren láttam leginkább amerikaiak részéről. Na azt elnézve tényleg nem az a kérdés, hogy az ember hogy jött le a fáról, hanem az, hogy miért egyáltalán. Ott konkrétan érzed, ahogy meghal a maradék hited is az emberiséget illetően.
2023. aug. 5. 17:39
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi a bejegyzéseket, a Twittert nem használom, ezek szerint nem is baj :D :D :D

A fentiekkel egyetértek, érdekes egy világot élünk...

2023. aug. 5. 20:13
 19/21 anonim ***** válasza:

Semmiség! 🙂

Valóban, én is csak a magam sokkolására használtam, valahogy az a szint, amit ha nem látok, talán el sem hiszem. Szomorú irányba megy az emberiség, az egyszer biztos...

2023. aug. 5. 23:03
 20/21 A kérdező kommentje:
A rossz irány szignifikáns jelzője pl hogy a 16-ős válaszodat is hogy lepontozták. Én hiába hasznosoltam.
2023. aug. 6. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!