Miért ekkora tabu az emberélet, egy fiatal, fizikailag egészséges ember miért nem mondhat le a saját életéről?
Az emberek alapból önzőek és érdekből csinálnak bármit is, csak szeretik az ellenkezőjét mutatni a külvilág felé, hiszen ez a civilizáció alapja.
Régen még érhető volt, amíg erős volt a vallási hit meg amíg szükség volt olyannyira minden dolgos kézre, hogy KMK is volt, de most minek áltatni magunkat?
Nem félek a haláltól, soha nem is féltem. Az egyetlen félelmem, hogy élnem kell, még sokáig egyre öregebben, betegebben, miközben boldogtalanságom is egyre növekszik.
A társadalom 90%-ával nem tudok azonosulni, kiráz a hideg attól, hogy úgy éljek, mint a többség.
Emiatt a társadalmi hasznosságom kimerül az ökológiai lábnyomom minimális mivoltában, de társadalmilag semmi funkcióm nincs, semmi értelme nincs a létezésemnek.
Marad az individualista oldal. Én magam boldogságot nem érzek, amit halványan szeretnék, attól olyan távol vagyok, hogy nem érhetem el, ezért a lét számomra szenvedés.
Szeretteim nincsenek, senkinek sem hiányoznék, senkim nincs és senki nem is gondol rám vagy jutok eszébe, a régi távoli ismerősök is inkább meg sem ismernek. Okkal, mivel senkiben nem hagyok mély nyomot.
Vagy zárkózott vagyok, vagy ha megmutatom valódi önmagam, mindenki hülyének tart, vagy a "nem lehet így élni".
De én nem is akarok és már tinikoromban sem akartam és ez most sem változott.
Csak mivel nem láttam értelmét sem az érvagdosásnak, sem a kísérleteknek, ahogy a passzív önpusztításnak sem, ezért még ezekkel a mikroközösségekkel sem tudok azonosulni.
Illetve viszonylag egészségesen is élek, ami miatt tovább hosszabbítom az életemet, ami ebből a szempontból ellentmondásos.
És erre még a ChatGPT sem tud hasznos tanácsot adni, csak bele van táplálva, hogy motiváló hülyeségeket írjon, hogy "ne add fel" meg ilyenek.
Azt sem tudom, mit várok ettől a kérdéstől, csak mivel nincs senkim, ezt senkivel és sehol nem tudom megosztani. Beszélgetni sem tudok senkivel úgy igazán ezekről.
Meg gondolom úgyis törölni fogják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!