Miért hangoztatják sokan, hogy a diploma csak egy papír, mikor ez egyértelműen nem igaz, és szólják le a diplomásokat?
Szerintem a diploma nem tesz többé/kevesebbé, van olyan szakma amihez kell, és van aminél jobb ha nincs.
Pl anyukám tanár, neki 3 diplomája van, mert így magasabb fizetést kap és természetesen így jobb az életminősége stb
Párom villanyszerelo (legmagasabb végzettsége elektrotechnikai szakközép) magánvállalkozókent dolgozik be cégnek, szarosra keresi magát mert érdekli a munka és érti a dolgát….van egy kollégája (villamosmérnöki diplomával) alkalmazott, alig ert valamihez, és a harmada fizetést kapja
Összegezve, nem mindegy milyen az ember, milyen a szakma… a diploma akkor “felesleges” ha nem használod, meg ha elvégezted de nem értesz hozzá
A diploma tényleg csak egy papír - arról, hogy felsőfokú tanulmányt végeztél valahol, valamire.
Ettől nem leszel semmi több annál, hogy felsőfokú képesítésű.
Nem leszel automatikusan intelligensebb, empatikusabb, jobb probléma megoldó, emberséges, együttérző, bölcs, leleményes, - semmi!
Nekem azzal szokott tele lenni a lábközi szatyrom, amikor beszélő élethelyzet alakul ki akármiért is egy diplomással és legkésőbb a harmadik mondatába beleszövi kényszeresen a diplomás mivoltát - akkor is, ha ezt senki nem kérdezte és köze sincs a beszédtémához. Nem tudom, miért kell ezt csinálni, ha a végzettséget megszerző emberen kívül ezt egyébként a lőtéri kutyát nem érdekli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!