Miért hangoztatják sokan, hogy a diploma csak egy papír, mikor ez egyértelműen nem igaz, és szólják le a diplomásokat?
Nekem egyszer egy diplomás azt mondta, hogy a büfészakos diplomát is tisztelni kell, mert abba is tett időt, energiát aki elsajátította.
Na igen. De pl. egy szakmunkás is tett ugyanannyi időt, energiát egy szakma elsajátításába. Akkor a büfészakos diplomás mégis mivel különb, mint egy szakmunkás?
3: Igen, gondolom egy orvosi, egy mérnöki és informatikai szakon szerzett diplomával kellett külföldre mennie kulimunkát végezni...
Persze láttam már olyat, hogy valaki valami vidéki alibi egyetemen diplomázott le aztán amikor elkezdett a szakmában dolgozni mindenki csak pislogott, hogy ennek meg mire adtak papírt.
Őszintén, itt mar senkinek semmi nem jó. A szakközépben, ahova jártam, a gondnok az egyik ballagason odasúgta nekem hogy “úgyis munkanélküli lesz a fele minimum, ti is feleslegesen jártok ide”… jelzem ez szakkozep, tehát erettsegiztunk a végén…
Aztán most hogy elvégeztem, és azt mondom egyetemre megyek, mindenki fujjog, vagy arra hogy minek diploma, miért az az egyetem, miért nem más vagy más szakirány…. Senkinek nem lehet megfelelni, azt kell csinálni amit mi akarunk
Nem nézem le azt, aki hasznosítja a diplomáját és pl. jó orvosként vagy ügyvédként dolgozik. De a falubéli Petikét kicsit szánalmasnak tartom, aki egyszer megbukott a gimiben, de a szülei erőltették neki a tovább tanulást és 32 éves korára szerezte meg a tanári diplomát kín keserves munkával és azóta a falusi általános iskolában tanít, ahol már többször kipofozták roma szülők és diákok is. Viszont ő sokra tartja magát, mert ő diplomás.
Vagy ott van a volt osztálytársam egy csaj, aki bölcsészkaron szerzett vmi hasznavehetetlen diplomát, most meg külföldön luxus prostiskodik.
Akik sértegetnek azok amugy miért? Nem értem az okát.
A többieknek köszönöm a választ!
Olyanok szidják le, akik az első vizsgán kibuknának az egyetemről, nem érdemes a szavukra adni. Bírom az ilyen Élet iskolájában végzett embereket. Még büszkék is rá, hogy helyesen írni sem tudnak.
Én nem nézem le azt sem, akinek nincs diplomája, mert nem ettől függ, hogy milyen ember valaki. Én is csak most kezdtem el újra tanulni munka mellett, szóval nekem sincs még diplomám. De azt el kell ismerni, hogy végigcsinálni egy komolyabb szakot nem könnyű dolog. Nem csak egy papír, hanem az elismerés arról, hogy éveken át
nehéz vizsgákra készült valaki és nem adta fel. Sokszor nem is feltétlen a tudás az, amit ad a diploma, hanem teherbíró képességet. Én még csak az első évemet töltöttem és azért voltak olyan pontok, amikor annyi tanulnivaló és beadandó volt egyszerre, hogy azt hittem beleszakadok. Szomorú, ha valaki ezt a befektetett energiát ledegradálja. Persze vannak olyan képzések, ami tényleg nem ér sokat a munkaerőpiacon, de ez már más kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!