Hogy lehet az, hogy mindenki ilyen jól tudja a nyelvet,
csak én nem?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő:
Még középiskolás koromban megcsináltam 2 db C típusú nyelvvizsgát. Én voltam az első az osztályban, akinek megvolt a kettő.
Később a fősulin beosztottak minket csoportokba aszerint, hogy ki mennyire tudja jól a nyelvet. Én a legerősebb angolcsoportba kerültem. Akkor még letettem egy szakmai középfokút.
Tehát elvileg mindig a legjobbak között voltam, és mégis azt látom, hogy mindenhol mindenki perfektül keni-vágja a nyelvet, angolul tanul, angolul néz filmeket, angolul dolgozik, angolul nyög szex közben, csak én makogok. Most akkor hogy van ez? Mikor táltosodtak ennyire meg azok, akik mindig rosszabbak voltak nálam?
Jobb az az angolos, aki ócskaszar nyelvtannal beszél, de sokat és tartalmasan, mint az, akinek perfekt a nyelvtana, de nem mer megszólalni. A nyelvhasnzálat lényege a kommunikáció, információátadás.
És bizony ebben a magyar nyelvoktatás nagyon hátulkullogó. Nekem is megvolt a nyelvvizsgám úgy, hogy valós beszélgetést nem folytattam le az adott nyelven.
2023. júl. 18. 14:39
12/15 anonim válasza:
Gondolom, te nem gyakorlod, ők pedig igen.
2023. júl. 18. 14:40
13/15 anonim válasza:
Mintha csak magamról olvasnék. Én is így vagyok, pont a nyáron próbálok fejlődni. Szerintem nálam is az a probléma hogy nem igen beszélem a nyelvet, vidéken élek, itt még sokan a magyar tudásukon is csiszolhatnának. Sorozatokat nem nézek angolul, mert én kikapcsolódásként nézem őket, de angolul nagyon erős koncentrációt igényelnek. Cikkeket olvasok a nyelven, írásban jól ki is tudom magam fejezni, csak a szóbeli kommunikációval vannak gondok. Egyébként én azért azt sem tartom jó dolognak, hogy a fiatalok egy része már átesik a ló túloldalára. Még egymás között is angol kifejezéseket használnak, szóban és írásban egyaránt. Pl crush, creepy, stb. Most a crush helyett miért nem lehet kiszemeltet mondani? Mert a magyar szókincsük szegényes, azért. Sokan meg fognak kövezni, de ebben én már a nyelvünk hanyatlásának első lépését látom. Persze valakit ez nem zavar, a globalizáció jegyében boldogan tapsolnak ahhoz, hogy az angol nyelv fölfalja a többit.
2023. júl. 18. 14:48
14/15 anonim válasza:
Én nem tanultam angolt. Huszonévesen elkezdtem mémeket nézegetni,közösségi oldalakon aktivan használni. Német felsőfokú nyelvvizsgám van és a való életben is tökéletesen beszélek németül. De angolul ezerszer nagyobb önbizalmam van mégis. Fogalmam sincs semmiféle angol nyelvtani szabályról (míg a németnél kenek-vágok mindent),mégis jobban beszélek angolul. Szerintem azért van,mert mindent angolul olvasok: közösségi oldalakon a híreket, ha keresek vmit a googleban,azt is angolul keresem, mémeket rengeteget nézegetek még mindig.
2023. júl. 18. 16:44
15/15 anonim válasza:
Amikor megvolt a középfokom angolból meg németből én is makogtam, aztán olyan nyelvi környezetbe kerültem bele, ahol rászorultam arra hogy mondjam folyamatosan, és nem magyarul (azt meg sem értették volna) és azután folyékonyan gondolkodás nélkül tudtam beszélni. Attól függ hogy mennyire kell használnod. Hidd el.
Ha ennyire zavar, akkor menj ki külföldre dolgozni akár csak 1 hétre és fog az majd menni, mivel másképp úgyse tudod megértetni magad. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!