Mennyire jellemző a következő észrevétel a most 18-20 évesekre?
szerintem minden generacioban van ilyen is olyan is.
Attol függ mit latnak, hogy nevelik oket.
En 34 vagyok. Enis rossz pelda voltam.
18 evesen erettsegiztem,, a szuleim gazdagok voltak mindig is...elmehettem egyetemre külföldre. FIzettek a lakast es az egyetemet es zsebpenzt... eszem agaba nem volt melozni.
Söt, be is lustultam (a gimiben kituno tanulo voltam vegig) aztan egyetemen eltem a kis luxus eletemet. Apamnak egy ev utan bedurrant az agya amikor latta hogy alig vizsgazom valamibol tolom magam elött a dolgokat.
Elzarta a penzt. Csak a lakast fizettek es azt mondtak ha nem megyek el melozni ehes maradok.
Hat el kellett mennem. Es nesze hirtelen az egyetem is jobban ment.
Szoval sajnos van olyan kölyök akit jobben el kell kapni
Sajnos nagyon is igaz a mai fiatalságra, amiket leírtál kérdező.
Dolgozni nem nagyon akarnak, de ha kijönnek az egyetemről egy frissdiplomával, már aszt gondolják hogy majd havonta 1 milliókat fognak keresni. De olyannal is találkoztam, akinek egy szimpla szaros érettségivel, már aszt gondolta magáról, hogy ő szarta a spanyolviaszt.
Nem tudom, hogy milyen nevelésben volt részük ezeknek a fiataloknak, de jólenne ha leszállnának a földre, és elkezdenének gondolkozni az életről mert nagyon csúnyán belefognak bukni!
Én 14 éves koromban már kertimunkát végeztem, és segítettem mindenben otthon a ház kőrül. ( favágás, fahordás, fűnyírás, ásás, stb..) Amiért utólag, nagyon hálás vagyok a szüleimnek.
Minden generációban vannak lusták, de a mostaniban, akik a 2000 évek után születtek, szerintem többen vannak. Mindent azonnal akarnak, kevésmunka és melléje sok fizetés.
36 évesen, én így látom!
Én 18 éves vagyok és én meg azt tapasztalom, hogy az a "menő", aki dolgozik és van saját pénze.
Nyári szünetben például egész sokan dolgozunk az osztályból, van aki év közben is. Ráadásul nem is afféle szakmai gyakorlat, mert gimnazisták vagyunk.
Szóval szerintem ez a kijelentés így nem állja meg a helyét. Nyilván vannak olyanok is, akik nem akarnak dolgozni, de apuci, anyuci pénzét elköltenék, de vannak olyanok is, akik ezt kifejezetten kínosnak érzik, hogy ilyen korban az extra dolgokra a szülőktől kunyiznak. Én főleg az utóbbit tapasztalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!