Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Érdemes panaszt bejelenteni a...

Érdemes panaszt bejelenteni a MÁV-nak?

Figyelt kérdés
Utazás közben méltánytalanul viselkedtek velem a jegyellenőrök, ezért panaszt szeretnék tenni ellenük. Kinek mi a tapasztalata, szokott ennek bármilyen következménye is lenni?

2021. júl. 11. 08:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

20 évet dolgoztam a vasútnál és rengeteg kaller ismerek. 100-ból max 1 aki tényleg bunkó. Az is hamar lemorzsolódik, mert nem csak utaspanasz érkezik rá, hanem a többiek is kiteszítják maguk közül.

Úgyhogy azt mondom írj pár sort az eszrevetel@mav-start.hu-ra ha tényleg úgy gondolod, hogy a kaller volt a gyökér.

Viszont ha egy kaller bunker veled annak általában oka is van. Ha pökhendi bunkó stílussal állsz hozzá te is akkor csak visszakapod amit adsz! :D

Ez esetben a tükröt nézegesd és oda mondd el a problémádat! :D

2021. júl. 11. 08:47
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Na és mi volt az a méltánytalanság, biztos igazad van?
2021. júl. 11. 08:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdemes. 1-2 hónap múlva küldenek egy sablonválaszt, amiben megírják, hogy kamuzol. A MÁV-nál legfeljebb az számíthat bármilyen retorzióra, aki túl jó fej az utasokkal (nem vicc).
2021. júl. 11. 09:17
 4/19 A kérdező kommentje:
Érvénytelen menetjegyem volt, hiányzó helyjegy kerékpárra, és pótdíj fizetése helyett közvetlenül ki lettem zárva az utazásból. Szerettem volna felvilágosítást kapni a helyszínen ennek pontos okairól, de helyette a kalauz arrongás stílusban, foghegyről válaszolgatott és a rendőrséggel fenyegetőzőtt. A járaton eleve az engedélyezettnél több kerékpár volt (az enyémen kívül), de csak engem szállított le, és engedte a továbbhaladást az általa előzőleg még veszélyesnek tartott állapotban.
2021. júl. 11. 09:30
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
4: Nem érdemes, igaza volt. Ha több volt a kerékpár, mint a megengedett, jogos a kizárás.
2021. júl. 11. 13:12
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, ezt már egyszer kérdezted. Fogadd már el, hogy biztonsági kockázatot jelent a megengedettnél több bringa szállítása, így abszolút jogos az utazásból kizárás.
2021. júl. 11. 17:44
 7/19 A kérdező kommentje:
6: Elfogadom a biztonsági kockázatot és a kizárást is. Viszont a kommunikáció stílusát nem, és azt, hogy csak engem zártak ki az utazásból, miközben a szabályok szerint több más személlyel ugyanígy kellett volna eljárni.
2021. júl. 11. 17:55
 8/19 anonim ***** válasza:
64%
7: És a te kommunikációd milyen volt? Ok nélkül nem szokott egy kalauz sem bunkó lenni.
2021. júl. 11. 18:11
 9/19 A kérdező kommentje:
8: A jegykezelésnél én még meg sem szólaltam, amikor már azzal nyitott az ellenőr rámförmedve, hogy "és a biciklire a helyjegy hol van?". Aztán elkezdett arról beszélni, hogy "ő nem hajlandó senki miatt börtönbe vonulni". Mivel először történt velem ilyen, fel sem fogtam, miről beszél, és amikor rá akartam kérdezni a részletekre, nem tudta értelmesen elmondani, elutasító volt a viselkedése (ld. a 4. kommentet).
2021. júl. 11. 18:24
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

9: Tudod, a kalauz is csak ember. Meg tudom érteni, hogy mikor ott áll 100 biciklis egy olyan vonatnál, ahol 10 hely lenne a kerékpároknak, akkor nagyon ideges lesz, ugyanis neki kell megoldania a helyzetet és a sok értetlennek elmagyarázni, miért nem utazhat így a biciklijével. Ha valami baj történik, ő megy börtönbe, nem te.

Engedd el ezt a dolgot, mert nincs igazad.

2021. júl. 11. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!