Apukaként szeretnék otthon maradni a babával 1 évet 1,5 éves korától (most 1 éves) 2,5 éves korig, majd utána fél év bölcsi jönne. Mikor érdemes a cégnél bejelenteni a változást?
Mi a menete, hogy ne rúgjanak ki mielőtt ez megtörténne? Jár valami védelem a bejelentés után? Írásban kell beadni a HR osztályra az igényt? (Már 10 éve folyamatosan ezen a helyen dolgozom.)
Ha jól gondolom akkor a baba 2 éves koráig apuka is kaphatja a gyed-et, utána az én esetemben még fél év gyes járna, tudom nem nagy összeg.
Köszönöm.
"Mikor érdemes a cégnél bejelenteni a változást?"
Minimum 30 nappal korábban.
"Mi a menete, hogy ne rúgjanak ki mielőtt ez megtörténne?"
Mi a kérdés? Alapból bármikor kirúghatnak. A gyed alatt viszont védett leszel
"Jár valami védelem a bejelentés után?"
A gyedre, gyesre kivett fizetesnelkulinszabadsag alatt védett vagy.
"Írásban kell beadni a HR osztályra az igényt? (Már 10 éve folyamatosan ezen a helyen dolgozom.)"
Igen
"Ha jól gondolom akkor a baba 2 éves koráig apuka is kaphatja a gyed-et, utána az én esetemben még fél év gyes járna, tudom nem nagy összeg."
Amennyiben megfelelsz a gyed feltételeinek, igen, kaphatod
Párom sajnos ugyanígy járt. Bejelentette hogy gyedre akar menni, és kirúgták.
A gyedet ettől még lehet kapni, csak sokkal macerásabb az ügyintézés.
Kicsibarany!
Plusz az igényléskor élő, munkaviszoynbol származó biztosítási jogviszony kell hogy legyen. Ha kirúgják, ez az alapfeltétel nem teljesül. Más kérdés, hogy ez esetben munkanélkülire kell menni és máris meg van oldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!