Emberek akik azt mondják, hogy ‘megkell gondolják’ mikor valaki bevallja nekik az érzéseit, pontosan min is gondolkoznak?
Lehet finom visszautasítás is, de nem feltétlenül. Nálam pl. volt már olyan, hogy megijedtem, meglepődtem, mert annyira váratlanul ért. Nem tudtam hirtelen mit mondani.
Lehet bizonytalanság is. Nem hisz valamiért a másiknak, nem biztos benne, hogy őszinte. Bármi lehet.
Mert ha nekem mondjuk valaki szerelmet vall, akire addig nem úgy gondoltam, rögtön tudnom kellene, hogy akarok-e tőle bármi komolyabbat is?
Egyáltalán nem biztos, hogy össze akarok-e jönni mondjuk random XY Gizikével, mert lehet, hogy épp nem passzolnánk.
Vagy ha csak arról van szó, hogy valaki azt szeretné, töltsünk együtt több időt, akkor átgondolom, belefér-e az életembe.
Mert a legtöbb ember nem meri felvállalni a valódi érzéseit, fél hogy mit szól a másik. Fél, hogy ha nemet mond egyből, megbántja a másikat. Szóval mindenféle tartalmat gyárt fejben a dolgok következményeiről, nem tud frusztrációt viselni.
Ez az általános.
A másik része is érthető, mert ő nem gondolt előtte úgy a színt valló félre, meglepődött.
Ezt is be lehet vallani nyugodtan.
"Ez most tényleg meglepett, mert nem gondoltam rád ilyen értelemben, nem szeretnék veled kapcsolatot." Ez lenne egy nem bántó, asszertív válasz. Hogy az elutasított ezt hogy viseli, azzal kizárólag neki van dolga, nem annak a félnek aki nemet mondott. Nem lenne szabad felelősséget vállalni soha a masik érzései, reakció miatt. De mégis sokan így nevelkedtek, ezért félnek nemet mondani. Így marad a maszatolás, a gondolkodás, stb. Minden, kivéve a valóság. Szomorú nagyon.
"Mármint nem értem, számomra egyértelmű már az adott pillanatban, hogy igen vagy nem"
Nyilvánvaló, hogy számodra egyértelmű, ha egyszer te vallod be az érzéseidet a másiknak. De ha ő meg soha életében nem úgy gondolt rád, akkor számára ez közel sem valószínű, hogy egy pillanat alatt egyértelművé válik.
Ha randizásról lenne szó, az pont sima ügy. De ilyenkor jellemzően pont nem ez a helyzet, hanem hogy az egyik fél vallomása teljesen váratlanul éri a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!