Mit tennétek a helyemben? Nehezen viselem.
Nem sikerült a vizsgám, így nincs diplomám. Legjobb barátom becsapott. Párom elhagyott. Pénzem nincs, munkát nehezen kapok. Hetek óta rossz kedvem van, nincs motivációm. A többi barátomat kerülöm, mert szégyellem magam.
Idén nem jött össze semmi az összes tervemből, ezért nagyot zuhant az önbizalmam.
Nem tudom mit tegyek. Próbálkoztam azzal, hogy új hobbit keresek, de nem vált be. Próbálkozom a sporttal, de ehhez sincs kedvem mostanában. Szeretek olvasni, de a csalódottság miatt most már ez sem köt le. Kirándultam külföldön pár napot barátokkal (hátha jobb lesz), de nem lett.
Úgy érzem bizonytalan a jövő, és semmi jó nem fog történni velem.
Nem probalkozhatsz tobbszor vagy mi? Kétlem, szóval szedd össze magad és ne add fel! Legközelebb majd sikerülni fog, ez csak egy vizsga volt - zaro vizsga? - , majd megprobalod ujra, ennyi. Nem mehet mindig minden jol.
Mivel csapott be a baratod?
Parod elhagyott, legalább tudod, hogy nem o volt neked a megfelelő ember es kereshetsz tovabb, jobb mint egy rossz kapcsolatban lenni.
Hova lett a pénzed? Nem elsz nagy labon?
miért nem kapsz munkat? mit tanulsz? hol/miben probalsz elhelyezkedni?
Meg az ev egy resze hátra van, meg barmit tortenhet 2023 ban.
Az a probléma, hogy ha depresszióként fogod fel, akkor könnyen elkönyvelheted annak és jobban belemélyedsz. Nekem is az volt az egyetem vége fele, hogy magam alatt voltam és mivel depressziósnak lettem diagnosztizálva, ezért ebbe bele is mélyedtem, ahelyett, hogy csak megértettem volna, hogy ez csak egy egészséges félelem attól, hogy hamarosan új korszak kezdődik az életemben.
Leírtad, hogy miket csináltál, de valószínűleg azért nem jött be, mert nem olyat választottál, ami neked való vagy annyira azért csináltad, hogy lekössed a figyelmed, hogy pont nem tudtad élvezni ezeket a programokat.
Először is meg kell értened, hogy vannak nehéz szakaszok az életben és természetes, ha ilyenkor nincs jó kedved, de ha új lehetőségeket keresel, akkor majdcsak lesz valami, ha nem is azonnal, de a gyümölcse idővel meglesz.
Először is ne kerüld a barátaidat. Ha igaz barátok, akkor megértik, hogy most nehéz helyzetben vagy, és kisegítenek, ha úgy van. A lényeg csak annyi, hogy ne traktáld őket (se, és magadat se) a panaszkodásoddal.
Munka legyen, mert az az alapja annak, hogy fenntarthasd magad.
A próbálkozások a sporttal és hobbival pedig jók.
Ezeket csináld mindenképp, mert segítenek enyhíteni a depresszión.
És a pszichológust ajánlom mindenképp még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!