Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Úgy érzem, egy vesztes vagyok,...

Úgy érzem, egy vesztes vagyok, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Érettségi után leraktam 2 szakmát, utána egyetemre mentem. Az egyetemet végül ott hagytam 2 félév után, mert úgy gondoltam, túl ostoba vagyok hozzá.

A szakmáimmal nem tudtam elhelyezkedni, így nagyon végső megoldásként elmentem egy gyárba dolgozni, oda is a párom segített bejutni.

Közben elköltöztünk és az új lakóhelyünkön is egy gyárba adtam be először a jelentkezésem, mert a párom régebben dolgozott már itt, magasabb pozícióban is, mint amire jelentkezett és azt gondoltuk, biztos visszaveszik. És ha már felveszik, én pedig továbbra se találok munkát, hátha ide felvesznek és még egy műszakba is tudunk kerülni. Végül csak engem vettek fel, őt meg nem és közben beadtam a környéken rengeteg, a szakmámmal kapcsolatos álláshirdetésre a jelentkezésem, de sehonnan nem is jeleztek vissza, gondolom nem hangzik túl kecsegtetően a munkáltatóknak az, hogy már 3 éve leraktam a 2. szakmámat, de még egy percet nem dolgoztam egyikben sem, ellenben már a 2. gyárban vagyok éhbérért betanított munkás..

Már én is kezdem azt gondolni, hogy felesleges próbálkoznom a szakmámban elhelyezkedni, mert a vizsgák óta rengeteg mindent elfelejtettem, esélyem sincs azokkal szemben, akik pl. most végeztek a suliban és még friss a tudásuk, meg még esetleg van is valamennyi diákmunkás tapasztalatuk.

Sokszor eszembe jut, hogy a pár évvel ezelőtti énem mit gondolna rólam, hogy nem rég még felsőoktatásban tanultam, most meg itt vagyok olyanok között, akiknek éppen hogy sikerült 8 általánost összekapargatniuk és egész nap rohangálok, álldogálok, mint valami hülye, közben hallgatom, ahogy a munkatársaim másokat ócsárolnak meg mulatós zenéket énekelgetnek, meg ilyenek, aztán van annyi szünetem, hogy éppen be tudom zabálni a szendvicsem, és végül 12 óra múlva büdösen, koszosan, izzadtan, kimerülten jövök haza.

Az utóbbi hetekben kicsit az tartotta bennem a lelket, hogy megpróbálok legalább itt a munkahelyen egy magasabb pozícióba kerülni, de közölték, hogy ahhoz egy 2 éves képzést is el kéne végeznem, addigra meg már betöltöm a 25-öt és szerettem volna még előtte egy jobban fizető helyre kerülni, hogy annál többet tudjunk a párommal félrerakni.

Meg egyébként arra sincs semmi garancia, hogy ha elvégzem azt a 2 éves képzést, tényleg felvesznek arra a magasabb pozícióra, mert több embertől is hallottam már, hogy sokan elvégeznek ilyen képzéseket, de nem nagyon lesz belőle semmi, mert nem szeretik itt valamiért, ha valakinek ilyen ambíciói vannak...

Néha gondolkodom rajta, hogy meg kéne még egyszer próbálkoznom az egyetemmel, esetleg egy másik szakkal, de attól félek, ha anno "teljes munkaidőben" diák voltam és még azt is túl nehéznek találtam, nem valószínű, hogy most munka mellett lenne az egyetemre energiám.

Mostanában egyre kilátástalanabbnak érzem az egész életem, úgy érzem, már nincs miért küzdenem meg reménykednem, mert úgyis mindig közbejön valami szar. Csak szeretnék végre meghalni.

2022. júl. 4. 19:07
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem csak kifogásokat keresel.

Ezt nem bántásnak írtam.

Nem vagy még 25!!!

Én 50 leszek és még mindig tanulok.

Néhány éve jöttem rá, hogy nem is olyan nehéz dolog ez és megy , ha áldozok időt rá.

Most sírhatnék, hogy mi lett volna ha...

De inkább tenni próbálok.

Van még vagy 15 évem nyugdíjig.Amilyen a munkakedv manapság a környezetemben még simán lehetek vezető beosztásban is 5 év múlva.

Neked is csak egy kis szemléletmód váltás kéne.

2022. júl. 4. 19:36
 2/10 anonim ***** válasza:
33%

Ohóóóh.

Nagyon szeretheted a barátnődet ha megakarsz halni inkább. ^^

Tudom sokan hülyének néznek amiért megkérdezem, de hivatásos munkában nem gondokodtál? Nem olyan nagy fizu, de sokaknak segítesz és a fizu is elmegy egynek azért. Oké, hogy elég kevés, de meglehet belőle élni. Főleg ha a barátnődnek is lesz munkája. A rendőrségnél van 10 hónapos képzés ahol már rögtön fizut kapsz. Utazásod 86% át fizetik a képzés alatt is. 25 év alatt adóznod sem kell így megvan 200+ a fizu. Ha messzebb laksz meg koliban elvagy. 10 hónapot kibírod és aztán a közelben dolgozhatsz rendőrként. Már maga az, hoy rendőr vagy is szerintem menő és sokkal jobb mint a gyár. Kimondani is más érzés. Kérdés van e valamilyen egészségügyi problémád. Tűzoltóság is egész jó azzal a 24/72 es beosztással. Börtönőrnek neccesebb a melója picit, viszont 370 et az is megkap olyan munkakörben. Kérdés mire válalkozól. A börtön ésa tűzoltó képzés csak 6 hónapos azthiszem.

Nyugi. Lesz jobb. :)

Ne olyan képzéseket csinálj amivel nem biztos, hogy eltudsz helyeszkedni vagy utálod. Vannak rövidebb képzések amikkel ezeregy munka van. Vagyonőri képzés is megvan hiphop és ott is megkeresnek 200+-t. Munka mindig van.

2022. júl. 4. 19:37
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Tipikus példája vagy annak (és ezt ne vedd magadra, de tényleg így van) az életigazságnak, hogy az életben való boldoguláshoz semmi köze a végzettségnek és az egyetemnek.

Nézd, leírom marha röviden az én életem, csak hogy lásd, nincs kőbe vésve hogy azt kell csinálnod amit tanultál. Elvégeztem egy szakmát (épületgépészet), akkor végeztem vele amikor volt a nagy válság 12 évvel ezelőtt. Rohadtul nem volt munka, de nem hogy a szakmámba (amit meg gyűlöltem az oktatómnak hála) hanem sehol nem volt. Man at Work, meg ilyen helyekre jártam. Aztán jött egy gyári meló, raktár, de mondanom sem kell hogy ilyen éhbérért. De úgy képzeld el, mint akivel madarat lehet fogatni, én annyira boldog voltam hogy van munkahelyem. 3 műszak, kerestem ilyen 70-80 ezer forintot akkoriban. Fura mód egyébként szerettem, annak ellenére hogy mindenki kaffogott a pénzre (jogosan!), én valahogy csendben maradtam és boldog voltam annak a kicsinek ami volt.

1 évig maradtam ott, aztán tehóm kiszervezett Ausztriába, itt mosogattam. Nyilván pénzem volt, életem egy nagy 0, csak a munka, szinte visszavágytam a gyárba. Ott legalább volt szabadidő, barátok, stb. 10 évet húztam le kint (persze az utolsó években nem mosogattam, hanem reggeliztető szakács lettem, így hívták, de maradjunk a konyhai kisegítőnél szerintem).

Aztán úgy az utolsó 2 évben (én szezonoztam) arra gondoltam, hogy nyilván nem élet az ami most van. Pénz az van, de ezt nem lehet életem végéig csinálni...

Így egy ismerős által elmentem egy víz-gáz-fűtésszerelő vállalkozóhoz dolgozni. Én kértem, hogy mint segédmunkás alkalmazzon. Mondtam neki, hogy letettem a szakmát 10 éve, de kb kezeljen úgy mint aki semmit se tud róla. Nos, mondanom sem kell, a pénz nevetséges volt, de megint az volt mint 10 évvel ezelőtt. Örültem, hogy dolgozhatok az eredeti szakmámban, még akkor is ha konkrétan csak a kuli munkát csináltam szarért-húgyért (mellette pedig ugye szezonba mentem még vissza Ausztriába 2 évig).

Aztán Ausztriának vége lett, azóta is ennél az embernél vagyok, csak most nettó 350-ért dolgozom nála, bejelentve.

Tanulság: ne mindig a jobb pozíciót keresd, legyél türelmes és akard a sikert!

Gondolj bele... elmentem havi 150 ezerért dolgozni pár évvel ezelőtt segédmunkásként, úgy, hogy előtte nettó 400 ezer volt kint a fizetésem... De tudtam hogy jó szakmám van és ha meg akarom tanulni, akkor lejjebb kell adnom hogy megtanulhassam.

Nem az egyetem itt a lényeg. Itt te vagy a lényeg, hogy mit akarsz és hogyan akarod elérni. Ez hogy "magasabb pozíciót akarok, meg jobb fizetést" ez egy nagy 0. Mindenki ilyesmit akar. De mit teszel érte?

2022. júl. 4. 19:37
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
3-as vagyok, még annyit hogy most 31 éves vagyok
2022. júl. 4. 19:41
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Bár mindenki így gondolkodna!

2022. júl. 4. 19:41
 6/10 A kérdező kommentje:

2. Mi köze van a mentális egészségemnek ahhoz, mennyire szeretem a párom?...Ha valakinek pl. öngyilkos lett valamelyik szülője, annak is ezt mondod, hogy "nagyon szerethetett anyád/apád, ha inkább meghalt, minthogy felneveljen"?...

200+-t most is megkeresek, csak épp semmire nem elég, főleg, hogy már lassan fél éve egyedül tartom el kettőnket. És mellesleg nem tudom, miből gondoltad ilyen biztosnak, hogy pasi vagyok, de amúgy nem így van..

A többi válaszolónak köszönöm!

2022. júl. 4. 20:22
 7/10 anonim ***** válasza:
45%

Mentális egészség és az, hogy mennyire szereted a párod szerinted nincs kicsit sem összefüggésben? Szereted a feleséged, de mégis öngyilkos lennél? Nem érdekelne mekkora fájdalmat okoznál neki?

Igen. Ha valakinek a szülei öngyilkosak lesznek az is ilyesmi ahogy leírtad.

Ha nekem van egy gyerekem, de az életem szar, nem adom fel. Szenvedek ameddig kell hiába utálom az egészet. Mindent megtennék, hogy a gyerekemnek segítsek. Eltudom képzelni milyen szar lenne neki, hogy a szülei öngyilkosak lettek mert utálták az életet, azaz részben őt is. Nem volt elég ahhoz, hogy életben maradjanak. Annyira nem szerették.

Amúgy a 200+ az egész átlagos.Az, hogy pasi vagy nő vagy teljesen mindegy nem az a lényeg. Akkor lehetsz nő, de ugyan ezeket írnám akkor is. Csak segíteni akartam nem tudom mit kell nekem támadni. Persze ha nővagy megértem. ^^

Azért szívesen. Remélem megoldod a problémádat.

2022. júl. 4. 20:31
 8/10 anonim ***** válasza:
45%
Jaj feleséget írtam. Értsd jól.
2022. júl. 4. 20:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Írnátok légyszíves bővebben a rendőrképzés kritériumairól?

Illetve, hogy a szerelő segédmunkásnak konkrétan mik a feladatai?

kérdezőhöz hasonló szituban vagyok én is

2022. júl. 4. 22:17
 10/10 anonim ***** válasza:
73%

Rendőrnek jelenleg kb bárki elmehet mert kevesen vannak. Sokan a fizu miatt mennek el, de akinek azzal nincs baja az jól érzi magát amúgy. ^^

Rendőrjárőr képzés indul most szeptemberben is ami 10 hónap. 55 éves korig lehet jelentkezni. Magyar állampolgár, magyar lakcím, 18 éves kor betöltése, egészségügyileg alkalmas. Ha szemüveged van az magában még nem kizró ok. Kérdés mennyire súlyos. Valamelyik megye mindenkit átenged, valamelyik pedig nem. A fizikai alkalmassági és a pszichológiai ha átlagos vagy akkor megoldható. Egyébb részekért privibe írjon akit érdekel.

2022. júl. 4. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!