A gyerek tud a szülőtől belső tulajdonságokat is örökölni? Milyen szinten tud?
Figyelt kérdés
Itt nem feltétlenül a képességekre gondolok, pl., hogy az anya jól fest, a gyerek átörökli vagy az apa nyelvzseni/reálos a gyerek is olyan lesz, hanem ilyenekre, hogy csendes, visszahúzódó vagy épp vidám, extrovertált az egyik családtag és a gyerek is olyan lesz. Vagy a nagyi szeret biciklizni, olvasni és a gyerek is miatta fog szeretni biciklizni, olvasni. Akkor bambaságot vagy épp éberséget is átörökölheti-e? Szokásokra, beszédstílusra is gondolok. Akkor testtartás, járás, alváspóz (nekem mindig azt mondják pont úgy alszom, abban a pózban, mint a dédi), hogy ezek is lehetnek-e egy családtag miatt?2023. júl. 10. 09:01
A kérdező szavazást indított:
igen, tud
nem, nem tud
21 szavazat
1/5 anonim válasza:
Testtartás, járás inkább tanult, ezt láttad a szülőktől, hogy görnyedve ülnek, akkor neked se evidens, hogy egyenes háttal foglalj helyet az asztalnál, érted.
Alváspózból meg van kb 5 darab, nem nehéz így "ütni valakire".
2/5 anonim válasza:
A genetika még viszonylag új tudomány, és bár rengeteget tudunk már róla, emellett azért "fehér foltok" is vannak bőségesen. Az egyik ilyen terület, amiről nagyon keveset tudunk, az pont a szellemi képességek, és a személyiségjegyek azok, amikről legjobb esetben is csak tippelhetünk, hogy mi milyen mértékben öröklődik. De a legvalószínűbb, hogy amiket felsoroltál, azok nagyrészt tanult jellemzők. Kivétel talán a "bambaság", meg az éberség, mert abban meglehet, hogy több a genetika, mint a "tanulás", meg mondjuk a testtartáshoz a fizikumnak is lehet némi köze, de pl. a szokások kb. 99%-ra tanult dolgok.
3/5 anonim válasza:
lényegében inkább belső tulajdonságokat örökölsz mint külsőt, van hogy felezve, anyukádtól ezt, apádtól azt (esetleg a nagyszülőktől is).. ahogy nálam is, bár én sajnos külsőre is inkább apám vagyok mint bárki más a családba..
4/5 anonim válasza:
Én túlzottan egyik szülőmtől sem örököltem belső tulajdonságaokat, apai nagymamámat leszámítva kb. az egész családomtól totál különbözök.
5/5 anonim válasza:
Az alváspózos viszont tényleg zöldség, pont azért, amit az első is írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!