Majd a gyerekem örökölheti ezt a tulajdonságot?
Ha nem voltam annyira jó tanuló, inkább túlélő, akkor ezt a hátrányt örökölheti majd a gyerekem? Neki is nehezen megy majd vagy van rá esély, hogy könnyedén tanul majd?
21F
Nem mindenki lehet zseni, de az oktatás nagyja, főleg középszinten, inkább csak a szorgalmon múlik.
Ha nem hagyod, hogy elzülljön és tanul rendesen, akkor teljesen mindegy, hogy te megtanultad-e annak idején a Szózatot vagy sem.
Szerintem felborulna a társadalmunk, ha mindenkinek diplomája lenne.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azok is értékes emberek akik nem kizárólag az eszükkel keresik a kenyerüket.
Fontos, hogy mindenki a saját adottságainak megfelelő tevékenységet végezze, olyat amiben örömét leli, amit szívesen végez.
Ha elég időt töltesz gyermekeddel, megismered képességeit, akkor a segítségére lehetsz a jó irány megtalálásában. A gyengeségeit elfogadod, bátorítod, hogy erősödni tudjon.
Ne az anyagi gazdagság legyen a cél, hanem a boldog kiegyensúlyozott élet. Amiben van elegendő idő, a szeretteivel való együttlétre.
A genetikai adottságainkat örököljük, de alacsonyabb IQ-val is sokkal többre képes az ember, mint amit a legtöbben kihoznak belőle!
Én abban hiszek, hogy csecsemőként kell vele nagyon sokat foglalkozni. Minél többet kézben kell tartani a kisdedet, énekelni kell neki, verset és mesét mondani. Meg kell tanítani figyelni. Ez a legfontosabb. Utána is sokat kell vele beszélgetni, foglalkozni, képeskönyvet lapozgatni, kreatív játékokat játszani, nem csak leqrni a TV elé és majd felneveli az RTL...
A legtöbb tanulmányi probléma a figyelem hiányából adódik, a gyenge koncentrációs készségből, na meg persze a vacak tanárokból, gyenge oktatási módszerekből stb. De ha jól indítod, és a suli első pár évében is odafigyelsz rá, akkor simán eljuthat még külföldi egyetemre is, nem kell ehhez zseninek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!