Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is van úgy, hogy még...

Más is van úgy, hogy még mindig szorong a pénz miatt, pedig már jól megy neki? Miért?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban a szüleim mindig takarékoskodtak, nem engedhettünk meg magunknak drága dolgokat. Ha nyaralni mentünk, azt is olcsón oldottuk meg, nem ettünk étteremben stb.

Most amikor jól megy, nem tudom elengedni magam, inkább ennék a szálláson mint étteremben, pedig futja rá, szorongok a költések miatt, pedig biztosítás, megtakarítások is vannak. Hiába tudnék megvenni egy 30-40 ezres szandit, mégis a 16 ezrest választom. Vajon ez már így marad? A párom nevetni szokott ezeken, de nekem tényleg nehéz megszoknom vagy elengednem ezt a "sóherséget".

2023. júl. 8. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. azért, mert mindig olyan céljaim lesznek "valahogy", amik pont az elérhetetlenség határát súrolják anyagilag. Így bennem van a szorongás, hogy nem verhetem el a pénzem hülyeségekre, ami aztán néha túlzásokban mutatkozik meg, hasonlóan mint a felsorolt példáid.
2023. júl. 8. 20:13
 2/2 anonim ***** válasza:

szorongani nem kell

de szerintem fölöslegesen költeni se,nem mindig jobb a drágább

meg egy kicsit amúgy is furcsának találom az emberek öltözködését gyakorlatilag 2 lábon járó reklámtáblák de ez csak a saját véleményem

a múltkor láttam egy embert kijönni a mcdonaldból kijönni cola a kezébe meg a hamburger szált be pöffeszkedve a 600ezres kocsijába

kérdeztem magamba hogy ez mire jó?

én is fukar vagyok magamhoz,szerintem jobb ilyennek lenni mint elszórni a pénzt,

2023. júl. 9. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!