Az emberek jelentős része miért hiszi azt, hogy a dadogásról vagy a hadarásról egyik pillanatról a masikra le lehet szokni? Miért vegzálják a beszédhibásokat?
Arra gondolok, amikor beszólnak, hogy "Gondold át, mit akarsz mondani." vagy "Lassan, tagoltan kell beszélni, és kész."
Én dadogós és hadarós vagyok. Emlékszem, általános suliban tanárom is volt, aki ordítozott velem, hogy beszéljek már érthetőbben, vagy hogy nyögjem már ki. Meg később munkahelyen is kaptam ilyesmiket. (Jelenlegi helyemen hálistennek nincs ilyen gond.)
Hogy gyerek- és tinédzserkorban avval piszkálodnak, hogy beszélj normálisan, még valamennyire érthető, akkor az embernek még nincs teljesen kifejlődve a gondolkodása és értelmezési készsége. De felnőtt emberek miért hiszik azt, hogy ez úgy működik, hogy bunkó stílusban ráparancsolnak valakire, hogy ne dadogjon vagy hadarjon, és akkor csak úgy elmúlik? Ez egy betegség, amit nehéz leküzdeni, gyógyítani. És sajnos nem mindenkinek sikerül.
23-as, ez nem így megy.
A selypítés, raccsolás olyan, hogy van rá módszer, keserves munkával ki lehet kezelni. A hadarás és dadogás nem ilyen (bár van többféle eredetű), légzőgyakorlatokkal, relaxációval, meditációval próbálkoznak, olykor sikerrel, de az alanynak élete végéig tudatosan kell rá figyelni.
Az emberek mindenért szekálnak.
Ha eláll a füled, ha túl magas vagy, túl alacsony, ha sápadt vagy, ha kövér vagy, ha sovány vagy, ha kopasz vagy, ha gülük a szemeid, ha nagy az orrod, ha hosszúkás a fejed, ha kerek a fejed, ha nem vagy egyenes, ha nem jársz szépen, ha vékony a hangod, ha vastag a hangod, ha túl kicsi alul vagy ha túl nagy, ha roma vagy, ha zsidó vagy, ha kocka vagy, ha meleg vagy, ha transz vagy, ha csúnya vagy stb…
És még millió más ok.
Megoldás? Ne menj emberek közé mert időveszteség és megutálod őket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!