Miért van az,hogy akárhányszor elhangzik a falum neve rögtön hatalmas könnyeim potyognak,és azonnal vissza akarok költözni?
Ha nagymamámmal beszélek telefonon,és szóba kerül a falu,rögtön elcsuklik a hangom,és olyan erős érzés gyötör,hogy nekem azonnal haza kellene mennem.Bárhova is költözöm, nem múlik el ez az érzés, és éjszaka is sokszor sírok, annyira felkorbácsolódnak az érzéseim. Ez mitől lehet,vagy egyáltalán mi ez a jelenség?A honvágytól szerintem erősebb. Minden nap tapasztalom. Van,hogy órákat is sírok.
A visszaköltözés (jelenleg) sajnos,rajtam kívülálló okok miatt nem lehetséges.
“Nagyon szép környezetem volt,ez tény és való.rengeteget sétáltam is a környéken,természet fotóztam.“
- Ezek alapján talán a falud földrajzi környezete az, amit igazán szeretsz és hiányzik.
"Nagyapámmal,amikor még fiatal volt, rengeteget mentünk, amikor 4-5 éves voltam,húzott szánkón..rengeteg szuper emlékem van."
- Ez alapján inkább viszont az érződik, hogy az emlékek és/vagy az egyes családtagjaid hiányoznak nagyon.
Ez szerintem lehet több okból kifolyólag is(ahogy többen is írták) vagy a mostani környezeted és körülvevő emberekkel van valami összeférhetetlenség, ami ennyire rontja az életedet és ezért vágysz vissza a "régi szép" időkre vagy egyszerűen csak ennyire nem tudtál onnan lelkileg kiszakadni.
Ezenfelül más lelki ok is állhat a háttérben, amit még nem sikerült megoldanod és ez hozza elő ezt.
"Mindenkit szerettem,talán 1 ember volt akivel kimondottan nem csíptük egymást." illetve említetted hogy megromlott a kapcsolatod a családoddal is.
- Ezek alapján pedig talán arra vágysz hogy ezt/ezeket a kapcsolatokat rendzed.
Akárhogy is van, nagyon jó lenne megtalálni az okot, mert ha ennyire sokat sírsz és keseregsz miatta az semmiképp nem jó jel és nem egészséges hosszú távon.
Szerintem érdemes lenne a körülötted lévő dolgokat egyesével szépen átgodnolni, hogy megtalálhasd mi az ami nem jó neked és utána megróbálj kitalálni valamit, amivel megoldhatod a helyzetet.
Az idő múlásával előbb - utóbb visszafogsz majd költözni.
Nagyszüleid öregszenek, betegesek lesznek és a betegség megtöri a vitát és újra összehozza a családot.
Te is öregszel, komolyabb leszel, tapasztaltabb.
A szülőföldet nem lehet sosem elfelejteni. Valaki visszatér végleg, valaki nem, mert másak lettek a megélhetési körülményei, így mindig fogja gyötörni a honvágy.
Ha lehet, valamikor költözz vissza, ha ennyire a szíveden viseled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!