31 évesen még a gyerekkori szobában lakva normális?
...nyugdíjas anyával,apával, akik főznek,mosnak,takarítanak rá.
A legjobb haverom esete ez,aki nem igazán érzi még szükségét a családi fészekből való kiröppenésre, mikor ezt szóvá tettem a múltkor megharagudott,összevesztünk,azóta nem tárgyalunk.
Szerinte normális ez. Nagyon szépen meg tudja fogalmazni mikor épp mi az ok arra,hogy most még nem érdemes elköltözni. Anyagiak,gazdasági helyzet,most sok a tanulnivaló,magas árak...pedig párom egyik barátnője egyszer még egy nagyon olcsó kis garzonlakást is felajánlott neki, nyomott áron,jelképes bérleti díjal.
Arra is nemet mondott.
Ami a szörnyű benne,- mielőtt sokan érvelnek majd ezzel-,hogy nem gyűjt Ő se önerőre,se lakásra. Elkölti játékkonzolokra,horgászfelszerelésre, fényképező objektumokra. Mindenféle szakmákat kitanul(autószerelő,villanyszerelő) álmodozva, hogy majd ezek hozzák el neki a gazdagságot és az áttörést, majd ezekkel kijut a családi házból, majd mikor befejez egyet kezd bele egy másikba. Így telnek az évei.
Három hónapja felmondott a munkahelyén,azóta munkanélküliként él a szülei nyugdíján.
Ti hogy próbàlnátok közeledni felé? Hiányzik mint barát, de úgy érzem egyre rosszabb a szitu.
Vannak ilyen betegebb emberek
Én magamból indulok ki, én is az anyámmal elek 29 évesen
16, igen, de az, hogy közös helyen élnek nem azt jelentette, hogy nem önellátóak. Itt viszont anyuci mos-főz-takarít a "gyerekre" aki még csak a rezsibe sem ad be.
Kérdező
Hát igen, eez elég gáz. DE neked barátként nem tiszted ezt bírálni. Az embernek vannak barátai akiknek az életstílusával nem ért egyet, de attól még jó barátai, mert a közösen töltött idő élvezet, jó vele lenni, stb... Nem kell egyetérteni vele, ő ilyen. Ha feldobja a témát beszélhettek róla, ha nem, nem. Ennyi.
Én ismerek 43 évest, aki otthol lakik a szüleivel, és senki nem közösíti ki ez miatt.
miért ne barátkoznék vele?
nekem nem tisztem bírálni, se kifogni. :)
elég felszínes barátság lehet, ha ez 2023-ban téged zavar.
"Itt viszont anyuci mos-főz-takarít a "gyerekre" aki még csak a rezsibe sem ad be."
Még azt sem tartom olyan nagy gondnak, hogy anyuci mos-főz-takarít. Azt viszont igen, ha a gyerek nem segít otthon semmit sem, és nem ad bele a közös kasszába. De ez valahol a szülei hibája is, hogy nem várják el tőle.
19, ja, hát igen, abszolút a szülő a hibás.
Nekem anyám anno megmondta, hogy vagy tanulok, vagy dolgozok és beadok a közösbe, vag ylecseréli a zárat, ez a három opció van:D
Igaz, a kérdésben szerpelő egyén tanul, deee eléggé alibizásnak tűnik. Anyám a fenti kijelentést 18-20 éves koromban tette. El is költöztem saját otthonba amint lehetett:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!