Például fogfájás. Azért abban az időben nem úgy volt, hogy elugrott az ember a fogorvoshoz és nem voltak olyan érzéstelenítők mint most.
De szalmával törölni a segged sem az az érzés, amit nap mint nap meg szeretnél tapasztalni szerintem.
Most csak egy egyszerű, mindennapi dolgokat írtam :)
2023. jún. 26. 20:33
2/24 anonim válasza:
Igen. Egyrészt, ahogy 1-es is említette, a mindennapi dolgok sokkal nehezebbek lennének. A higiénát kifejezetten elhanyagolták és az orvostudomány se volt olyan fejlett, mint manapság. Másrészt, képzeld el az akkori rendszert: az embereknek más-más jogaik voltak, létezett a rabszolgaság és ezek melett ott voltak még a kemény halálbüntetések, kínzóeszközök.
Én kifejezetten örülök, hogy most élek és nem pedig a középkorban.
2023. jún. 26. 20:43
3/24 anonim válasza:
Még megyünk egy kicsit előre, aztán szerezhetsz gyakorlati tapasztalatot.
2023. jún. 26. 20:44
4/24 anonim válasza:
Aki zavartalanul benne élt a tájban, az megélte a teljességet. A városokban volt a pusztulat amit a mai modernitás még ideig-óráig megold. Ha benne élsz a tájban, a segged sem kell kitörölni szarás után és a fogad sem fog tönkremenni. Az őzike sem törli a seggét, meg jár fogorvoshoz.
2023. jún. 26. 20:51
5/24 anonim válasza:
Hálát adok, hogy most élek:)
2023. jún. 26. 20:57
6/24 anonim válasza:
4: Aztán elég gyakran szaros is a segge az őzikének, vagy megdöglik mert már nem tud enni.
2023. jún. 26. 21:26
7/24 anonim válasza:
koszos és büdös.
A természetben is.
2023. jún. 26. 21:30
8/24 A kérdező kommentje:
Én is örülök hogy most élek nem akkor a rabszolgaság nem hiányzik cseppet sem.
2023. jún. 26. 21:34
9/24 anonim válasza:
#4:
Hát sorry, de nem mindenki ilyen naturalista hippi felfogású, mint te. xP
2023. jún. 26. 21:39
10/24 anonim válasza:
Amúgy tény, hogy a finomított cukrok elterjedése előtt valamivel lassabban rohadt a fog, de a földművelő népek egészségi állapota azért messze állt az ideálistól, különösen amikor túlnépesedett már egy terület. Egyébként nyilván tök más beleszületni, mint így a 21. században belegondolni milyen lehetett akkor. Aki beleszületett annak elég sok dolog természetes volt ami nekünk mondjuk kényelmetlennek vagy igazságtalannak tűnik. A forrásokból kiindulva az emberek alapvetően a több szenvedés mellett is azért képesek voltak élvezni az életet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!