Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyunk zárkózott nép?

Miért vagyunk zárkózott nép?

Figyelt kérdés
Okulva az előzö kérdésem első válaszából, feltettem rendesen a kérdest.
2023. jún. 13. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
Zárkózott nép lennénk? Nem feltétlenül értem.
2023. jún. 13. 14:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a munkahelyemet nézem, rendszeresen az információval való visszaélések, rosszindulatú pletykák, folyamatos a bullying. Egyszerűen mindennel "támadnak".

Konkrétan ott tartok, hogy már nem beszélek senkivel. Bemegyek, letudom a melót, igyekszem nem kommunikálni. Ha valamihez hozzászólok, vagy csak telefonálok és hallják akkor tuti jön valami szúró, rosszindulatú megjegyzés, ilyenkor közlöm velük, hogy le lehet szállni rólam, és kuss van fél napig.

De gyerekként is sajnos ebben nőttem fel. Apám részéről is a folyamatos mindenért megalázás ment. Iskolában is primitív prolik kölykei között nevelkedtem.

Rokonság is olyan volt, hogy semmi pozitív nem érdekli őket, amikor összeállt az életem hirtelen érdektelen lettem számukra, mert csak addig voltam jó, amíg lehetett osztani nekem az észt.

2023. jún. 13. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom a sok elszenvedett megszállás az elmúlt évszázadokban, két diktatúra egymás után az elmúlt században, besúgók és kémek kiterjedt hálózata az előző rendszerben, egy elrontott rendszerváltás és a vadkapitalizmus beköszönte nem segített.
2023. jún. 13. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
A saját környezetünk alakította ki ezt.
2023. jún. 14. 04:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy politikai témát fog valaki csinálni belőle.
2023. jún. 14. 06:53
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Mert Fidesz.
2023. jún. 14. 09:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Lepontozhattok, de én még mindig nem értem, mit jelent, hogy zárkózott nép vagyunk.

Introvertáltak a magyar emberek? Félénkek? A társadalmunk lenne távolságtartó? Mint ország lennénk elszigeteltek? Elmagyaráznád, pontosan mire gondolsz?

2023. jún. 14. 09:15
 8/10 A kérdező kommentje:
A történelmi okokat meg azért nem értem, mert a felsoroltak nagyrészében hem éltünk.
2023. jún. 14. 09:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól még a néplélekben benne él a dolog...

a lengyelek sem szeretik az oroszokat, pedig a második világháborús generáció szépen lassan kihal...

2023. jún. 14. 10:00
 10/10 A kérdező kommentje:
De 20-30 éve még nem voltunk ennyire.
2023. jún. 14. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!