Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyunk zárkózott...

Miért vagyunk zárkózott társadalom?

Figyelt kérdés
2023. jún. 13. 12:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
Mert nem tudunk értelmes kérdést feltenni?
2023. jún. 13. 12:58
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Már miért lennénk? Most is egy multinacionális vállalat számíttástechnikai eszközén írkálunk, amit távol-keleti alkatrészekből raktak össze, és amin amerikai szoftver fut, miközben egy darab magyar gyártmányú ruha sincs rajtunk. Már meg van rendelve a pizza ebédre, ami olasz, vagy a kínai szecsuáni csirke, ami után megiszunk majd egy kávét, ami meg arab eredetű. Szól a háttérben a rádiós talk show, amit a német/francia/japán/stb. kocsinkban is szoktunk hallgatni, amíg elvisszük a gyereket az óvodába, amit Bad Blankenburgban találtak ki. Reméljük adnak majd neki tízóraira kiflit. Azt egy bizonyos egy Wendler nevű pék találta fel Bécsben amúgy. Na, kicsit beborult, úgyhogy felkapcsolom a lámpát (Thomas Alva Edison).

Nyitottak vagyunk mi mindenre, ami hasznos.

2023. jún. 13. 13:04
 3/11 A kérdező kommentje:
Én nem technológiai értelemben értettem, hanem emberek egymás iránti értelemben.
2023. jún. 13. 15:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Mit jelent pontosan a zárkózottság? Mi az a dolog amitől elzárkóznak az emberek, akik a társadalmat alkotják?
2023. jún. 13. 16:01
 5/11 anonim ***** válasza:
#3: miért, a technológiát kik használják, és mire?
2023. jún. 13. 16:05
 6/11 A kérdező kommentje:
A 2# hegyezte ki a technológiára.
2023. jún. 13. 16:36
 7/11 anonim ***** válasza:
De milyen formában zárkózottak az emberek egymás iránt? Családon belül? Vagy egy munkahelyi, iskolai közösségben? Esetleg egy településen belül? Mert ezek mind külön szintjei a társadalomnak, és mondjuk az, hogy egy családban nincs jó kapcsolat a családtagok között, attól még a falunapon lehet jó a közösségi élet, vagy fordítva.
2023. jún. 13. 16:55
 8/11 anonim ***** válasza:

#6: és ezzel mi a gond?

Legalább próbáld már meg alátámasztani valamivel a kérdésben lévő súlyos állítást.

2023. jún. 13. 17:06
 9/11 A kérdező kommentje:
Már mondtam. Nem technológiailag, hanem alapvetően az emberek egymással. El kell olvasni.
2023. jún. 13. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: olvastam, és Te elolvastad a válaszomat, és az #5-ös kérdésemet? Ha az ember a technikai eszközök segítségével megnyílik, az cáfolja, hogy emberként zárkózott lenne.

De még egyszer: mire alapozod, hogy zárkózott a társadalom?

2023. jún. 13. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!