Szerintetek is egy zárkózott, antiszociális, rosszindulatú társadalom vagyunk?
Kihangsúlyoznám hogy ez nem egy "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" topik legyen, inkább más önreflexiójára lennék kíváncsi, a lehetséges okokra, meg leginkább a megoldásra.
Van egy állítólagos kínai mondás "mindenki bánt, ezért mindenkit bántok". Ez annyira jellemző sajnos általánosságban.
"Mindenki szemét velem, miért legyek rendes másokkal?"
"Senki sem foglalkozik velem, minek foglalkozzak más bajával?"
Sajnos az ember látja ezt a családján belül, a munkahelyén, és nagyon elkeserítő.
Ettől függetlenül igyekezni kell nem "visszaadni" ezeket a dolgokat, hanem egy félmosollyal továbbállni.
Eléggé zárkózott, introvertált, aszociális személyiségnek mondanám magam, eq-m eléggé alacsony, viszont nem tartom magam rosszindulatúnak, inkább csak érzelmi szintű hiányaim vannak, amit sokan nem értenek meg, ezért mondjuk bunkónak tartanak, amihez hozzátartozik az is, hogy az igazságérzetem kicsit túlpörög (nem szeretem az igazságtalanságot, és amiben megegyezünk, azt tartom, de el is várom a másik oldaltól - kis dolgokat is)
általánosságban szerintem igen, a magyarok rosszindulatúak a másikkal (eddig főleg USA-ból van tapasztalatom, ott fordított a helyzet, de nem jobb, inkább csak más)
Ha a 2 országot nézzük összehasonlításként:
- USA-ban sétálok az utcán, rámköszönnek egy mosollyal
- Magyar: sétálok az utcán, kis túlzással lebazmegolnak
Viszont itt legalább a másik szemébe jobban mondják az utálatot, mint ott, mert ott a háttérben megy az előretörés, nem a másik háta mögött (többségében, meg általánosságban, már amennyit személyesen tudtam tapasztalni).
2: Megkérdezhetem hova költöztél?
Szerintem nem kifejezetten magyar sajátosság, lehet jellemzőbb a volt komcsi vagy kevésbé szerencsés országokra.
Egyszer felregisztráltam egy nemzetközi nyelvtanulós oldalra, és több külföldi rám írt hogy érdeklődnek Kelet Európa iránt, mert hogy itt még nem annyira materialisták az emberek.
Amúgy a magyar komment kultúra egy szomorú jelenség, nekem is feltűnt
Lehet a balkánon a háborúk, viszontagságok miatt jobban összekovácsolódtak, vagy legalább is megtanultak szarni a világra és jobban tudnak mulatni XD
Voltam kétszer is Belgrádba egy diszkóban, teljesen más...
Nem volt drogos, veszélyes, kötekedő alak, matt részeg, csak szimpla fiatalok akik jól érezték magukat. Az is érdekes volt hogy nem is árultak töményet.
Persze lehet kivételes hely, esett volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!