Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek is egy zárkózott,...

Szerintetek is egy zárkózott, antiszociális, rosszindulatú társadalom vagyunk?

Figyelt kérdés

Kihangsúlyoznám hogy ez nem egy "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" topik legyen, inkább más önreflexiójára lennék kíváncsi, a lehetséges okokra, meg leginkább a megoldásra.

Van egy állítólagos kínai mondás "mindenki bánt, ezért mindenkit bántok". Ez annyira jellemző sajnos általánosságban.

"Mindenki szemét velem, miért legyek rendes másokkal?"

"Senki sem foglalkozik velem, minek foglalkozzak más bajával?"

Sajnos az ember látja ezt a családján belül, a munkahelyén, és nagyon elkeserítő.

Ettől függetlenül igyekezni kell nem "visszaadni" ezeket a dolgokat, hanem egy félmosollyal továbbállni.

2022. jan. 26. 15:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mármint nem különleges eset, hogy az emberek teljesen másmilyenek mint otthon.
2022. jan. 27. 11:32
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem éltem külföldön, és pár nyaralástól eltekintve nem is jártam más országban még, viszont egyetemen a szak-, illetve csoporttársaim nagy része külföldi, ázsiai területekről. És hát.. ég és föld. Párukkal szerintem már baráti a kapcsolatom, róluk írnék most.

A legapróbb dolgoknak is hihetetlenül tudnak örülni, ahogy más sikerének is (ha közelebb áll hozzájuk az illető) és szinte azonnal meglátják mindenben a jót. Többen úgy és olyan önzetlenül segítenek a másiknak, hogy szinte észre sem veszik. Ha véletlenül kudarcélményben van részük, nem az az első gondolatuk, hogy a tanárt vagy bármi mást szidnak, ritka kellemetlen stílusban, hanem végignézik, hogy mi vezetett ehhez és utána a legjobbjukat nyújtják, a csalás, puskázás alig merül fel bennük. Csapatjátékosok, és figyelnek a másikra. Meg összességében inkább pozitív a kisugárzásuk.

Ezzel szemben pár magyar diáktársam.. éles ellentéte ennek, de természetesen akad kivétel is. Többen meg sem nagyon próbáltak nyílni, rengeteg rosszindulatú megjegyzést ejtenek a tanárokra/professzorokra (volt már, hogy jogos volt, de a tálalás akkor is erős volt). Voltak/vannak persze nagyon rendes, segítőkész magyar szaktársaim is, de sajnos a többségük sok negatív és rosszindulatú megjegyzéseket ejt, és nem igazán örül semminek sem, inkább a negatívra fókuszálnak.

Meg igazából itthon nagyon sok a frusztrált ember, sok/felgyülemlett rosszindulattal, aki csakis az önös érdekeit nézi, mit sem törődve a másikkal.

Természetesen akadnak mindkét oldalról kivételek.

Persze, közrejátszik a más neveltetés, kultúra, történelem, megélt dolgok, szokások, de lehangoló, hogy mégis ekkora a különbség.

Amióta ennyi külföldi korombeli vesz körbe, azt vettem észre, hogy valamelyest tudatalatt nekem is sikerült pozitív irányba változnom. Pl. jobban értékelek mindent, sokkal könnyebben meglátom a jót és nyitottabb vagyok (barátkozást illetően, mert előtte nehezebben ment nekem is sajnos). Nagyon sokat tanultam tőlük, és hálás vagyok, amiért lehetőségem van velük ilyen kötetlenül beszélni, szinte tényleg mindenről.

2022. jan. 28. 13:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon igaz, hogy amikor teljesen más mentalitású emberek vesznek körbe, te is teljesen meg tudsz változni. Akkor látod igazán mennyire gázak a magyar emberek, amikor valaki ennyire élesen tükröt mutat. :(
2022. jan. 28. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!