Miért vagyunk zárkózottabbak az átlagnál?
8. Akkor az ismerőseidnek szerencséje volt. Maguk az oroszok is állítják magukról, hogy zárkózottak. Náluk ez erény. Náluk ha sokat mosolyogsz, bolondnak néznek. A kultúrájukban a kifejezéstelen viselkedés erős jellemmel egyenlő, az ellentéte pedig gyengével. Nézd meg Vitali Klicskot (tudom, ukrán, de hasonló kultúra), amikor megvédte a világbajnoki övét és az apja, Vladimir Klicsko felment a ringbe megölelni, mindketten olyan fejet vágtak, mint akik azon mosolyognak, hogy valaki elfingta magát a trolin.
Ugyanez van az északi népekkel is, mint a norvégok, vagy a finnek. Ez a nagyon nyitott viselkedés inkáb a nyugat - európai és a déli kultúra jellemzője.
A kelet - európaiak általánosságban nehezen nyílnak meg, de ha kicsit megismerik az embert már barátságosabbak.
Hogy ne érje szó a ház elejét, megkérdeztem most azért az ismerősömet, aki Törökországban élt, hátha rosszul emlékeztem valamire, de nem.
Azt mondta Mo-hoz képest full lazaság van ott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!