Normális, hogy ennyire rettegek az öregedéstől, főleg a szépségem miatt?
Szóval 21 éves vagyok. De kb. 18-nézek ki, és lány. Úgy szeretem, hogy még figyelnek rám a férfiak, még elég sokan megnéznek, még elég sok előzékenységet kapok. És ezt annak tudom be, hogy fiatal és csinos vagyok. Nem vagyok csúnya, de nincsenek olyan nagyon gyönyörű arcvonásaim, hogy szerintem 40 évesen is ennyire a figyelem központjában legyek majd. Csak most még a fiatalság miatt érzem magam kellendőnek.
Ráadásul mindenhol azt hallom, hogy mindenkinek csak a fiatal nők kellenek, meg hogy sokszor a 30,40 feletti nőket cserélik le fiatalra, mert a férfiak elkönyvelik, hogy az nekik megjár. Na már emiatt elkezdtem kicsit féltékenykedni a csak most gimnazista lányokra, hogy 6-7 évvel fiatalabbak nálam. Sőt, már azt is jobban szeretem, ha az ismerőseim között fiú baba születik és nem lány. Mert ezek a most született kislányuk, majd 20 év múlva tekeregnek, én meg már az 50.x felé fogok hajtani. És ezt valahogy nem tudom feldolgozni. Annyira utálom, hogy a nőket így bekategorizálják sokan ilyenek szerint.
Szeretem a férfiak figyelmét, (de amúgy mindenkiét is), szeretem ha bájosnak tartanak, ha szépnek, ha cukinak. És ezt azon kívül, hogy sokat mosolygok annak tudom be, hogy fiatal vagyok.
Kettes válaszoló vagyok.
Egy ember szépsége nem a külsőségeken múlik, itt fentebb már írtàk. De nem is a képességekre, elért sikerekre gondolok most itt, persze ezek is fontosabbak a külcsínnél. Nálam pl. egy ember szépsége a tekintetben van. A tekintet mindent elárul, feltárul belőle az emberi lényed. Mennyire vagy őszinte ember, mennyire vagy magabiztos vagy épp önbizalomhiányos. A szerénység, amiben van némi magabiztosság is, az őszinteség, sokkal fontosabbak annál, hogy hogyan nézel ki külsőre. Egy ráncos ember is lehet szép, nagyon sok szép idős embert látok, nekem ők nem csúnyák. Ellenben a feltöltött műarc, amikor valaki teli van botoxszal…igen, az csoda gyönyörű. Ne haragudj kérdező, de nagyon undorító ez a kérdés. Nálam kissé kiütötte a biztosítékot. Egy tini hiszti. Látszik, hogy semmi komoly gond nem ért az életben, ha ilyenen rettegsz, persze ne is érjen, de lesz majd olyan élethelyzet, amikor nem a külsőd lesz fontos. Sok idős ember jól néz ki, persze nem a nyolcvan felettiek, de nekik kisebb gondjuk is nagyobb annál, minthogy a kinézetükkel törődjenek, mivel elfogadják, hogy maga az öregedés egy természetes folyamat. A másik a viselkedés: egy nő attól is szép, hogy nőiesen viselkedik, pl. a járása, a gesztusai, mozdulatai stb. Ez mind belülről jön. Csak akkor nyomaszt az öregedés, ahogy itt már elhangzott, ha semmid nincs belül. Ne az legyen az értékmérő, hogy x, y pasi hányszor bókolt, miket mondott, hanem, hogy őszinte, mély kapcsolódásokat alakíts ki. Olyan emberek vegyenek körül, akik akkor is szeretnek, ha épp kopasz leszel, vagy lesoványodsz stb. Hiába kensz fényvédőt is magadra, ezen nem múlik semmi. Ja, és a szépség relatív. Te sem vagy mindenkinek tökéletes most sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!