Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a nők nem nagyon akarnak...

Ha a nők nem nagyon akarnak lemondani a klasszikus női szerepről, akkor hogy várják, hogy a férfiakkal arányosan legyenek ott mindenben?

Figyelt kérdés

Érdekes módon a feministák nagy részének, itt is máshol is, mindig az a konklúziója, hogy neki megfelel a konzervativ család, és női szerep.

Nekik pont jó hogy a kapcsolatban a férfi hordja a nadrágot. Nem ezzel semmi baj nincs, és azzal se, ha valaki fordítva szeretné. Ha valaki nőies nő akar lenni, legyen az, ha meg sikeres, és férfias, hát legyen az! A baj ott van, hogy a férfiak bő 90% akar megfelelni az életben, ha nők nem ezt az utat választják, méghozzá önszántúkból. Mert pl maguktól mennek olyan pályára, ami biztonságot nyújt nekik, és nem teljesítmény kényszert. És tegyük fel hogy mondjuk csak a nők 50% a ilyen, a többi a versenyszférában akar érvényesülni. Akkor se lessz meg az 50\50es nemi arány. Kb annyi férfi van mint nő. Tehát így is csak maximum kétharmad egyharmad arányban lesznek jelen a nők a versenyszférában. Hogy lessz így meg az 50/50 es vágyott nemi arány?

#feminizmus #nemek aránya #50%os nemi kvóta #Nemi kvóták
2023. jún. 4. 08:31
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
#40 nem 5 éves kisgyerekeknél. Amikor ez a nevelés történik. A felnőtt meg tudja már szabályozni a viselkedését hormonok ide vagy oda. Nem ezt vetik sokan a nők szemére? Hogy hisztiznek, mert menstruálnak? Na pont úgy elvárható a férfiaktól hogy ezt a “hatalmas” tesztoszteron túltengést kontrollálják, ahogy a menstruáló nőktől is elvárják, hogy viselkedjenek. 4-5 éves gyerekekben meg elhanyagolható a tesztoszteron. Az a nevelésen múlik.
2023. jún. 6. 10:55
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te beteg vagy… “a nő alapvető természete, hogy idomulni akar” hát nem képzeld… nem az… csak úgy nőttünk fel, hogy el vagyunk nyomva a társadalom által. Sokan milyen példát látnak otthon… áh, fölösleges is magyarázni.
2023. jún. 7. 21:42
 43/55 A kérdező kommentje:

42. Jó akkor beteg vagyok. De akkor ő is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

2023. jún. 8. 05:31
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
#43 esetleg, felmerült benned az a lehetőség, hogy emberek vagyunk, és különbözünk, és nem illik mindannyiunkra ugyanaz a cipő?
2023. jún. 8. 08:14
 45/55 A kérdező kommentje:

44. Ki mondta hogy egyformák? Csak azt mondtam, hogy a nők nagy részének nem fülek a foga, a piaci körülmények közti versenyhez.

Nekik az kell hogy a férfi legyen az értékesebb a kapcsolatban. Nyilván nem minden nő ilyen, de a nagyobb részük igenis ilyen. Nem akarnak ők 1millát keresni, az csak a férfitól ilyen, nekik bőven jó a htb.

2023. jún. 8. 10:18
 46/55 anonim ***** válasza:
#45 te írtad, hogy a nők “természete miatt van ez”. Én cáfoltam ezt a nevelés milyenségével, és a korai nemi hormonális különbségek elhanyagolhatóságával, erre besértődsz, hogy akkor te meg a hasonlóan gondolkodó emberek “betegek” vagytok.
2023. jún. 8. 11:29
 47/55 A kérdező kommentje:

46. “ erre besértődsz” Csak érveltem, egyáltalán nem vagyok meg sértődve, egyszerűen logikátlan amit a 42 ír.

“ cáfoltam ezt a nevelés milyenségével,” és ki gátolja őket abban, hogy felnőttként másképp viselkedjenek?

2023. jún. 8. 11:40
 48/55 anonim ***** válasza:

#47 "és ki gátolja őket abban, hogy felnőttként másképp viselkedjenek"

Olvass egy pici pszichológiát a tanult (tudattalan) viselkedésmintákról, jó? És akkor hátha nem fogsz hülyeségeket kérdezni.

2023. jún. 8. 12:32
 49/55 A kérdező kommentje:
48. Őket mi gátolja, hogy ilyen könyveket olvassanak?
2023. jún. 8. 12:49
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
#49 ha nem tudod, hogy tudatalatt viselkedésmintákat követsz, akkor nem tudod, hogy milyen témában olvass. De te már tudod, légyszíves ne kérdezz ekkora f@szságokat
2023. jún. 8. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!