Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy állsz az irigységgel?...

Hogy állsz az irigységgel? Szoktál irigykedni? Elhiszed ha valaki azt mondja, hogy nem szokott?

Figyelt kérdés

Abban a helyzetben, ha te az adott dologért becsülettel megdolgozol, esetenkent keményen, hosszú ideig, és van, hogy még akkor se jut. És ha ilyenkor látsz valakit, akinek ugyanaz a dolog az ölébe hull, csak a kisujját kell megmozgatnia és máris megadatik, es ahol egyértelmű, hogy a befektetett munka a te esetedben és a másik esetében teljesen más.

1 Hogy kezeled? Nem tartod igazságtalannak? Irigy lennél ilyenkor?

2 Ha valaki azt mondja, ő nem szokott SOHA irigykedni, elhinnéd?

És akkor ha olyan valaki mondja, akit fentebb írtam (kellett tennie érte, de minimálisat, miközben rólad meg másokról a bőr is le lett nyúzva)?

3 Mit szólnál, ha a személy azt mondaná, hogy annak köszönheti a sikerét, hogy soha nem irigykedett másokra? És ezt olyan valaki mondaná, akinek soha nem kellett úgy istenigazából nélkülöznie, tehát nagyon nem is tudott volna mire irigy lenni, mert ha akarja, megkapja?

Ez nem magas lóról beszélés?

Bocsi, kicsit összetett...

2023. jún. 2. 23:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Miért nem a saját életedre koncentrálsz?
2023. jún. 3. 03:31
 12/12 anonim ***** válasza:

Persze, szoktam én is irigykedni, de nem rossz szándékkal, csak úgy hogy de jó neki, én is örülnék. De attól függetlenül az előttem álló célokra koncentrálok. De nem vagyok irigy annyira hogy utáljam a másikat meg hisztizzek. Tulajdonképpen eszembe szokott jutni, hogy más is irigykedhet rám, mivel lehet más sokkal nehezbb helyzetben mint én.

Nem hiszem, hogy valaki nem tud irigy lenni egy egészen picit sem. De attól még meglehet. Szerintem egészséges az irigység érzés, rossz akarat nélkül.

A 3mas kérdésedre válaszolva semmi közöm hozzá, hogy ki hogyan és miért jutott hozzá a sikerhez. Ha igaz akkor igaz,ha hazudik valaki akkor hazudik, önmagának úgy sem tud hazudni az ember.

2023. jún. 3. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!