Hogy állsz az irigységgel? Szoktál irigykedni? Elhiszed ha valaki azt mondja, hogy nem szokott?
Abban a helyzetben, ha te az adott dologért becsülettel megdolgozol, esetenkent keményen, hosszú ideig, és van, hogy még akkor se jut. És ha ilyenkor látsz valakit, akinek ugyanaz a dolog az ölébe hull, csak a kisujját kell megmozgatnia és máris megadatik, es ahol egyértelmű, hogy a befektetett munka a te esetedben és a másik esetében teljesen más.
1 Hogy kezeled? Nem tartod igazságtalannak? Irigy lennél ilyenkor?
2 Ha valaki azt mondja, ő nem szokott SOHA irigykedni, elhinnéd?
És akkor ha olyan valaki mondja, akit fentebb írtam (kellett tennie érte, de minimálisat, miközben rólad meg másokról a bőr is le lett nyúzva)?
3 Mit szólnál, ha a személy azt mondaná, hogy annak köszönheti a sikerét, hogy soha nem irigykedett másokra? És ezt olyan valaki mondaná, akinek soha nem kellett úgy istenigazából nélkülöznie, tehát nagyon nem is tudott volna mire irigy lenni, mert ha akarja, megkapja?
Ez nem magas lóról beszélés?
Bocsi, kicsit összetett...
Szoktam.
Biztos van aki nem szokott, de én például leginkább olyan esetekben szoktam érezni, hogy "ezt én is szeretném" mármint nem sajnálom tőle vagy ilyesmi, csak örültem volna, ha nekem is megadatik, hogy fiatal kora óta boldog tartós párkapcsolatban élhet. Mármint mennyivel másabb életet lehet élni, ha hosszú éveken át van egy társad aki tényleg mindig minden esetben veled van és nem kell lelkileg mindent egyedül viselni... és amikor akik korombeli emberek és mondják, hogy ilyen 10 éves kapcsolatuk van, arra én irigy szoktam lenni.
Én sem tudom hogy mit jelent pontosan az irigység.
Mert ha azt jelenti hogy ha valakinek pl látom hogy van egy szép háza, és elgondolkodom rajta hogy "bakker, de jó lenne ha nekem is lenne egy ilyen házam"
Akkor miért mondják hogy az "irigység nem szép dolog" Miért, mi rossz van abban ha én is szeretném elérni azt amit a másik ember?!
Vagy pedig nem ezt jelenti...
És attól nekem jobb lenne?
Soha nem voltam irigy senkire, hanem inkább elismertem, hogy valamit feltud mutatni és mellé nem volt még nagyképű vagy pökhendi, mert nem szállt el magától.
1* vagyok
Nem tudom de lehet hogy az az irigység mikor látom hogy valaki már két éve házas és boldognak tűnik én annak szurkolok hogy váljanak el és menjen tönkre a házassága mert nekem sincs párkapcsolatom.
Vagy például van egy gazdag rokonom céggel stb szurkolok annak hogy csődbe menjen.
Vagy testvéreket ne vegyék fel munkahelyére legyen munkanélküli és rosszkedvű.
Ez irigység Vagy inkább ilyen rossz attitűd?
#5 Nem lenne jobb, de ez nem döntés kérdése. Nincs olyan, hogy ott gondolkozok, hogy irigy legyek vagy ne.
Hanem automatikusan ott van. Utána max meggyőzni tudom magam az ellenkezőjéről, de akkor meg kijön másképp pl betegségben.
1
Szerintem ez inkább lehúzás. Bár nem tudom hol van a határ az irigység meg a lehúzás között. Én rosszabbat nem kívánok senkinek, nem azt szeretném hogy akkor amije van, az neki se legyen, hanem inkább azt nem értem hogy az hogy nekem is meglegyen ugyanaz, az miért van nekem akadályozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!