Hogyan tanuljak meg ne aggódni túlzottan?
11/26 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen egyetértek veled! Tudjak ,hogy lelkis vagyok és valahogy azt érzem ezzel vissza is élnek! Nem szeretnek váltani,mert elvagyok és szeretem csinalni amit csinalok! Csak a bizonytalanság amit nem szeretek :(
12/26 A kérdező kommentje:
Önbizalmat erősiteni magamban az olyan jó lenne és bárcsak könnyű lenne!
11#, 12#: Keretek szabása fontos lenne neked: nem minden feladatot bevállalni, nyugodtan lehet "NEM!"-et mondani. Nem történik probléma, ha 1*-2* kimondod:).
Másrészt a sport fontos lenne, pl.: önvédelmi sport, mert ott megtanulhatnál lelkiekben is erős lenni:).
2023. jún. 1. 23:07
11#: A bizonytalanság valóban nem jó, de sajna a mai világban erre számítani kell, fel kell rá készülni. Ha a munkádat előre be tudod tervezni, hogy hogyan-smint oldd meg, így a napodat is betáblázhatod, kissé akkor könnyebb felkészülni a váratlan eseményekre, amik közben jönnek pl.: munkára vonatkozóan. Másrészt meg rangsorolj, hogy mi a fontos!
2023. jún. 1. 23:10
15/26 A kérdező kommentje:
Kiszoltam állni magamért,itt most inkább az a baj,a vállalkozó beakarja dobni a törölközőt,és ő nem úgy küldi el az embereit,hogy szól előtte kb.2héttel,hanem aznap kuld el,szóval hirtelen,hisz hiányzik belőle az emberseg! A sport az nem lenne rossz ötlet,marcsak azert is mert terhelné a gondolataimat :)
16/26 A kérdező kommentje:
Egyébként koszonom neked a sok jó tanácsot :)
16#: Szívesen, igyeksszem gondolkodni még rajta:).
Nincs munkaszerződés esetleg, amit végigböngészve találhatnál benne egy olyan pontot, amire hivatkozhatnál, hogy ezt nem teheti meg?
2023. jún. 1. 23:18
18/26 A kérdező kommentje:
Nem ,nincsen iylen pont benne! De tudod ez szimplán emberségen múlik! Hisz tudja ,hogy elég nehéz normális munkát találni,amihez idő kell,D ha ő hirtelen bejelenti vége az úgy szíven tudja ütni az embert!
Írod, hogy visszatér a gondolatod a problémára. Próbáld más oldalról megközelíteni a dolgot, mert akkor könnyebben rátalálhatsz a megoldásra. Kvázi kívülállóként rátekinteni.
Vizsgáld meg, hogy a munkahelyed mit ad neked, te mit tudsz neki nyújtani, megéri-e gürizni ott, mivel tehetnéd könnyebbé a munkát, vagy változatossá?
Mi az akadálya, hogy ne kezdj el sportolni? Kicsit azt érzem, hogy igyekszel 1-1 ötlet mellé ellenérvet felsorakoztatni, így viszont nem fogz tudni elindulni a változás útján, ezzel számolnod kell.
2023. jún. 1. 23:24
20/26 A kérdező kommentje:
Ohh igen valószínű neked van igazad,mert lehet átmegyek önsajnálatba,és gyengének érzem magam,vagyis mivel lelkis vagyok ezért sok minden es mindneki letud gyengíteni,főleg ha emberelenséget vagy igazsagtalanságot érzek!
Kapcsolódó kérdések: