Az őszinteség hiba?
Legalábbis én mindig ráfázok.
Akárhányszor megnyílok valakinek, az eldob magától.
Az emberek életét már annyira átszőtte a hazugság,az elhallgatás, a mosolydiplomácia minden téren,hogy sértésnek vesznek minden őszinteséget.Sajnos akkor is,ha ez a javukat szolgálnák.
Veszítettem így el barátot,állást és sértődtek meg rám többen.Pedig igazam volt,később beigazolódott.
Már úgy vagyok vele, inkább hallgatok és megválogatom mit mondok és kinek.Még a saját anyámnak sem lehetek őszinte,mert azt az ideális világot,amiben él lélekben, ezzel összerombolnám.
Igaz a mondás " Mondj igazat,betörik a fejed.." :(
5:
Amúgy nem. Szvsz az őszinteség alapszemélyiségből fakad, és sajnos csak kis mértéken változtatható. Hiába tudom, hogy nem kellene adott esetben őszintének lennem, nagyon nehéz nem őszintének lennem, mert kényszert érzek, hogy azt mondjam, amit gondolok.
Az őszinteséggel vigyázni kell, hogy kinek mikor és mit adagolsz.
Ha valakivel vagy olyan jóban, hogy elmondhatod bármiről a Véleményedet őszintén az úgy teljesen rendben van, vagy ha tényleg a tényleg megkérnek rá, hogy mondd el őszintén amit érzel. Párkapcsolatban az őszinteség szintén elengedhetetlen. Viszont sokszor van olyan helyzet, amikor hazudni kell, ettől nem leszel hazug ember, csak ez az ún. Kegyes hazugság, azért hogy ne riassz el magadtól rögtön mást illetve hogy magadat is védd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!